Apathisch De Alblas ondermaats in Ameide

ameide • Het tegen degradatie voetballende Ameide trof De Alblas op het juiste moment. Na de eindelijk behaalde titel was de druk er bij de kampioen af en kon de ploeg van trainer Jan Verveer een relatief eenvoudige 4-1 overwinning boeken.

"Verliezen is nooit leuk, maar ik heb met deze nederlaag minder moeite", aldus De Alblas-oefenmeester Maarten van Gastelen. "Al twee jaar is de druk hoog en zaten we in de flow van het 'moeten winnen'. Na het geweldige feest en zonder de lichtgeblesseerde Bryan Jongeneel en Remco van den Burgh zag ik een zekere ontlading en was het vooral achterin een stuk minder. We voetbalden apathisch en leden onze vierde nederlaag van dit seizoen."

Verdiende zege

Collega Jan Verveer kon er niet mee zitten. "We kwamen door een goal van Jeffrey Gelderblom op achterstand, maar door een eigen doelpunt rustten we toch met 1-1. In de tweede helft liepen wij via Roy de Blank, René van Middelkoop en Roel de Kruijk uit naar een verdiende zege, Maar eigenlijk was Richard den Hartog bij ons de uitblinker, voor mij als trainer is hij een verademing. Hij knapt zoveel vuil werk op, geweldig."