• Melvin van den Heuvel bereidt de openingsgoal voor.
• Melvin van den Heuvel bereidt de openingsgoal voor. Foto: Rick den Besten

HSSC'61 gedegradeerd na smadelijke 11-1 nederlaag bij SV Meerkerk

meerkerk • Een zwaargehavend HSSC'61 kon het absoluut niet bolwerken tegen het gedreven spelende SV Meerkerk. De 11-1 uitslag sprak boekdelen en had zelfs nog veel hoger kunnen en misschien wel moeten uitvallen. 

Al na vier minuten had verdediger Luuk van der Leun de 1-0 op zijn schoen. Het (te) jeugdige elftal van trainer Marcel van Steenis liep direct achter de feiten aan en wist zich absoluut geen raad met de dadendrang van de fris voetballende thuisploeg. Halverwege de eerste helft was het door goals van Mechiel van Zessen (penalty), Youri van Blanken en Daan van der Leun maar liefst 4-0. 

Van Steenis schreeuwde zijn longen uit zijn lijf, maar tevergeefs. De geelzwarte trein hield even in, maar denderde - ondanks windje tegen - in deel twee onverminderd door. Na de publiekswissel van de naar Almkerk vertrekkende Melvin van den Heuvel stond het op het uur al 6-0. Milan van Dijk en Mechiel van Zessen (opnieuw vanaf elf meter) waren de schutters.

Voor de statistieken raakten de Heicoppers zowaar de Meerkerkse lat. Het antwoord van de subtopper volgde vlot. Bart de Bruijn, Floren Streefkerk (2x) en de broers Van der Leun schoten het elftal doelpunten vol. Lennart de Groot mocht net voor de tiende treffer de eer redden.

"Het is zoals het is. De degradatie is een feit, overduidelijk", reageerde een zichtbaar aangedane Van Steenis. "Als je tien selectiespelers mist tegen een prima voetballende tegenstander, dan weet je van tevoren dat het heel lastig wordt. Voor spelers uit het tweede en zeker uit de jeugd, is dit een stapje te ver. Dit heb ik in mijn 25-jarige loopbaan als trainer nog niet meegemaakt."

Collega Gert-Jan Koekkoek loopt nog niet zo lang mee, maar zal zich deze zeer ruime overwinning aan het eind van zijn loopbaan ongetwijfeld nog wel herinneren. "Vorig seizoen hebben we de nacompetitie op doelsaldo gemist. Dat wilden we niet nogmaals laten gebeuren."

Goalgetter Floren Streefkerk dacht nog een slimme gele kaart te pakken. ‘Ik ben volgende week op vakantie en trok bij mijn laatste doelpunt bewust mijn shirt uit. Ik had wel een schorsing willen krijgen en met een schone lei aan de nacompetitie willen beginnen…” Scheidsrechter Michael Vink uit Boxtel trapte daar niet in. "Daarvoor loop ik te lang mee."

Theo Sprong