• Wordt het Groot-Ammers, of toch nog Unitas?
• Wordt het Groot-Ammers, of toch nog Unitas? Foto: Rick den Besten

Groot-Ammers telt af naar kampioenschap: ‘Nog één finale te gaan’; SteDoCo heeft hard hoofd in plaatsing voor nacompetitie

Nieuws Voorbeschouwingen

ALBLASSERWAARD • Nog niet alle ploegen in de regio van Het Kontakt-Alblasserwaard weten waar ze aan toe zijn. Pas zaterdagmiddag even over kwart over vier is er zekerheid over titel of nacompetitie.

Enkele beslissingen zijn al gevallen, maar voor diverse clubs blijft het spannend en vooral onzeker of de kampioensvlag in top mag dan wel het ticket voor deelname aan de nacompetitie is verdiend. Voor promotie of om lijfsbehoud.

ASV Arkel-trainer Leon Elands is duidelijk en maakt zich geen illusies meer. “Met alle respect, een week eerder tegen De Alblas gingen we diep door de ondergrens. Afgelopen zaterdag thuis tegen Haastrecht was het niet veel beter. Het was gewoon ‘k..’. Als je de nacompetitie wilt halen, dan moet je willen winnen. En die wil ontbrak. Maar ik heb er vrede mee. Ik laat de club achter als derdeklasser en gelukkig zijn we niet voor de tweede keer op rij gedegradeerd. Komende zaterdag de laatste wedstrijd in Schoonhoven..