Informatieavond Sliedrecht-Noord in Wijngaarden

wijngaarden • In dorpshuis 't Wingerds Hof zijn inwoners van Wijngaarden maandag 15 mei welkom voor een informatieavond over nieuwbouwproject Sliedrecht-Noord. 

Wethouder Spek van de gemeente Sliedrecht licht op uitnodiging van Klankbordgroep Wijngaarden de plannen om woningen te bouwen tussen de Kweldamweg en de Tolsteeg toe. Aanvang 20.00 uur. Info: www.klankbordgroepwijngaarden.nl.


Dodenherdenking

giessenburg • In Giessenburg organiseren de gezamenlijke kerken op donderdag 4 mei van 19.15 tot 19.40 uur een samenzijn in de Hervormde Kerk. De kerk is geopend vanaf 19.00 uur. Aansluitend komt men vanaf 19.50 uur samen bij het monument naast de Hervormde Kerk in Giessenburg. Na de twee minuten stilte is er gelegenheid om bloemen te leggen. Na afloop van de herdenking is iedereen uitgenodigd om koffie, thee of limonade te komen drinken in De Dorpskamer.


Wateronderzoek in de Alblasserwaard 

regio • Experts van Earthwatch Europe roepen iedereen op om van 12 tot en met 15 mei mee te doen aan het wateronderzoek in de regio Alblasserwaard.

“Met hulp van omwonenden komen we gezamenlijk in korte tijd veel te weten over de waterkwaliteit in het gebied”, aldus Earthwatch Europe. "Deze metingen helpen de onderzoekers te begrijpen welke gebieden onder druk staan door vervuiling."
Op www.freshwaterwatch.org/pages/41fffd719ff342cc8344233b8f640eb0 staat informatie over de WaterBlitz in Alblasserwaard. Op zaterdag 13 mei zijn er ook experts bij de Broekmolen in Streefkerk aanwezig. Zij zullen daar testkits uitdelen en vragen beantwoorden.