Vernieuwing en sloop gebouwen op begraafplaatsen

molenlanden • Meerdere gebouwen op begraafplaatsen in de gemeente Molenlanden worden vernieuwd, gesloopt of heringericht. Dat melden burgemeester en wethouders.

Op de begraafplaatsen in Giessen-Oudekerk en Arkel worden de houten bergingen vernieuwd. De aula op de laatste rustplaats in Noordeloos wordt gesloopt en het baarhuisje wordt ingericht als berging. Op de begraafplaats in Schelluinen, aan de Nolweg, wordt de aula gesloopt. Elders op de begraafplaats plaatst de gemeente een houten berging. De gebouwen op de begraafplaatsen in Giessenburg (aan de C.M. van Houwelingenweg), Hoogblokland en Hoornaar blijven behouden.


PD-wedstrijden om tafeltenniseredivisie bij Ta-La-Ni

nieuwpoort • Op zaterdagmiddag 6 mei is Ta-La-Ni gastheer voor zowel de dames- als de heren-tafeltenniswedstrijd om een plaats in de eredivisie. Nog nooit werd er in de Alblasserwaard op zo'n hoog niveau getafeltennist. Bij de dames gaat het tussen Tanaka uit Etten-Leur en Disnierats uit Hoorn. Bij de heren strijden het Leidse LTTV Scylla en TTV Hilversum om de plaats op het hoogste niveau in Nederland. Aanvang is om 15.00 uur. Entree in sportcomplex Poortzicht aan de Waterlinie 1 in Nieuwpoort is gratis.