Zevenklapper voor Streefkerk

streefkerk • Met maar liefst een 7-2 overwinning op degradatiekandidaat Woudrichem speelde Streefkerk zich veilig. "Na een geweldige start stonden we na tien minuten door doelpunten van Emilio Prins en Andy van Vugt al op 2-0. De 3-0 van Emilio had een mooie ruststand moeten zijn", aldus Streefkerk-trainer Ferry van Dijk. "Ondanks de waarschuwing gaf Tim Saaman met een prachtige vrije trap onze tegenstander weer hoop." Zeker toen vrijwel direct in de tweede helft de spanning door een Brabants doelpunt weer volledig terug was. Maar Streefkerk stelde via weer Emilio Prins, Andy van Vugt (2x) en Tim den Besten snel orde op zaken. "De 4-2 was cruciaal, want toen brak het bij Woudrichem. We zijn veilig. Nu kijken of er nog meer te bereiken is", vulde Bart Toom zijn collega-oefenmeester aan.


Schelluinen pakt uit

schelluinen • Op het eigen Sportpark Scalune liet Schelluinen er geen gras over groeien. Bewust van het belang van de pot tegen Wieldrecht werd gekozen voor een aanvallende tactiek en met succes, want de 6-0 zege was overduidelijk. "Toch was de eerste niet al te best en kwamen we zelfs ietwat gelukkig door een doelpunt van Diego Kemp op voorsprong. In de tweede helft gaf onze tweede treffer, van Damien de Jong, de nekslag. Wieldrecht ging de aanval zoeken en wij profiteerden via twee keer Yannick de Bondt en twee keer Pascal van Delden optimaal", grijnsde Schelluinen-coach Richard van Gils breeduit. "Doel is om uit de laatste vier wedstrijden negen punten te halen. Drie zijn er binnen."


SV Meerkerk geeft zege uit handen

meerkerk • Tegen het goed voetballende Haastrecht speelde SV Meerkerk met 2-2 gelijk. En ondanks het feit dat de laat verkregen voorsprong toch nog werd verspeeld, wilde trainer Gert-Jan Koekkoek niet mopperen. "Halverwege hadden we met 0-3 achter kunnen staan. Ik heb in de rust mijn spelers gefeliciteerd met de 0-1 ruststand. We zaten nog in de wedstrijd. De tweede helft veranderde alles en hebben we wel voor elkaar geknokt en dat leverde uiteindelijk dus een punt op. Het maximale in mijn ogen", zag Koekkoek. Milan van Dijk schoot op het uur de ploegen in evenwicht en richting het eindsignaal leek Luuk van der Leun de matchwinner te worden. Tot de Krimpenerwaarders alsnog de 2-2 op het scorebord zetten.


Ameide declasseert Dilettant

ameide • De pupillen van trainer Jan Verveer hadden genoeg aan de eerste helft om het verschil te maken (5-2). "Na de 4-2 ruststand was deel twee gezapig, waarin alleen nog Patrick Mesker wist te scoren. We leven nog en maken ons nu op voor de match op 13 mei tegen VVAC. Daarna nog twee finales", aldus Verveer. In de prima eerste helft zag hij Willem van Elteren de score openen, waarna Roel de Kruijk en Harm Harteveld de prima start een passend vervolg gaven. Roy de Blank tekende nog vanaf de stip voor rust voor de 4-1.