vrijdag 21 april

Talking Heads by Blanko in Theater De Willem
20:15, Theater De Willem, Papendrecht. In 2023 is het dertig jaar geleden dat de beste concertfilm ooit werd opgenomen in het Pantages Theater te Hollywood. Regisseur Jonathan Demme (o.a. Silence Of The Lambs en Philadelphia) wist de bijzondere sfeer van dit Talking Heads concert voortreffelijk vast te leggen. Talking Heads voorman David Byrne loopt het podium op en speelt solo Psycho Killer. Na elke song komen er meer bandleden op het podium, dat tegelijkertijd door het technische team steeds verder wordt uitgebouwd en waar op de achtergrond woorden, foto's en kindertekeningen worden geprojecteerd.Blanko (de band van ex-3J) kruipt met maar liefst 10 medemuzikanten in de huid van de Talking Heads en gezamenlijk wordt er gezongen, gespeeld, gedanst, gerend en van kleding en instrumenten veranderd. Natuurlijk krijgen songs als Heaven, Slippery People, Burning Down The House, Once In A Lifetime, Take Me To The River en vele anderen een gedreven uitvoering.Entree bedraagt 25 euro. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

zaterdag 22 april

Archeologisch spreekuur
14:00, Gorinchem, Arkelsedijk 24. Tot 15.00 uur is er in het Gemeentelijk Depot voor Archeologie het archeologisch spreekuur door Martin Veen.

Psalmzangavond met bovenstem
19:30, Gorinchem. Psalmzangavond met bovenstem in de Grote Kerk. Kerk open vanaf 19.00 uur. Medewerking verleent de bovenstemgroep uit Hardinxveld-Giessendam e.o.. Organist is Bart Kruithof. De collecte is voor Helpende Handen. Toegang vrij.

Pieter Jouke met 'Laars Lappen'
20:15, Theater De Willem, Papendrecht. In Laars Lappen trakteert Pieter Jouke je op interessante inzichten en hilarische grappen. Volgens het NRC is 'Jouke uitgegroeid tot een alternatief voor Herman Finkers en Kees Torn. Taalkunstenaars die momenteel niet op de podia te vinden zijn' en '...zijn associaties zijn geestig en vindingrijk...'. Hij linkt het onlinkbare aan elkaar en geeft bestaande ideeën een nieuwe draai. Hij sleept je uit de waan van de dag, zo de tijdgeest terug in. Hij geeft je alvast alle antwoorden. Dan zoeken we daar later de vragen wel bij. Mooie verhalen en klassieke thema's in een besmet jasje. Maar dan leuk.Entree bedraagt 18 euro. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

zondag 23 april

Familievoorstelling De Scheepsjongens van Bontekoe
14:30, Theater De Willem, Papendrecht. Na het succesvolle Oorlogswinter is Theatergroep De Jonge Honden terug in de theaters met De scheepsjongens van de Bontekoe. Het beroemde boek wordt op z'n kop gezet in deze razend spannende voorstelling.Drie vrienden gaan aan boord op het schip de Nieuw Hoorn. De bestemming is Oost-Indië. Onderweg vertellen oudere matrozen stoere verhalen over hoe het daar is. Maar als het schip midden op zee in brand vliegt en ze aanspoelen op een dichtbegroeid eiland, belanden de vrienden in een totaal ander avontuur dan ze van tevoren verwacht hadden. Tijdens hun zwerftocht door de wildernis van een onbekend eiland leren ze steeds meer over zichzelf en de wereld. Hoe dieper ze het land intrekken, hoe meer ze zich afvragen waarom ze eigenlijk van huis zijn gegaan.De scheepsjongens van Bontekoe is een avontuurlijke familievoorstelling die vragen oproept over thema's die nu spelen. Met welke vooroordelen voeren Nederlandse scheepsjongens naar het Oosten? En wat had Nederland überhaupt in Indonesië te zoeken? Een avonturenverhaal waarvan je op het puntje van je stoel belandt, maar die je ook oproept om altijd kritisch te blijven kijken naar de verhalen die je verteld worden.Met Yari van der Linden, Pleun de Roode, Jelle Mensink en anderen.Entree bedraagt 18 euro. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

dinsdag 25 april

Spelmiddag in Strevenaer
14:00, Streefkerk, De Strevenaer. Spelmiddag voor senioren.

woensdag 26 april

Huis van de Waard Brandwijk
9:30, Brandwijk, Kerkweg 10, verenigingsgebouw De Overstap. Tot 12.00 uur inloop voor een kopje koffie en/of praatje met een vrijwilliger. Ook kunnen bezoekers een spelletje doen, biljarten of creatief bezig zijn. Info: Anie de Visser, 06-55545882.

Koersbal in Strevenaer
9:45, Streefkerk, De Strevenaer. Koersbal voor senioren.

Dorpskamer Noordeloos
10:00, Noordeloos, Noorderhuis. Inloop tot 12.00 uur. Er zijn Koningsspelen en er worden vaderlandse liederen gezongen. Ook is het Repair Café open.

Open eettafel Nieuw-Lekkerland
12:30, Nieuw-Lekkerland. In 't Waellant houdt de L. & N. Smit's Stichting een open eettafel voor 55-plussers uit Nieuw-Lekkerland en Kinderdijk. De kosten van het driegangenmenu zijn 10 euro. Opgeven en vervoer: 0184-689360 (tot 24 april, 10.00 uur).