Aanmelden voor jaarmarkt Hoornaar

hoornaar • In Hoornaar vindt zaterdag 24 juni van 10.00 tot 17.00 de jaarmarkt plaats. Er zijn nog enkele kramen vrij. Belangstellenden kunnen zich opgeven via ww.blonkmarkten.nl. Meer informatie: info@thiborganisatie.nl.


Participatietraject ‘Jij bent in beeld’ succesvol in Molenlanden

molenlanden • Het participatietraject ‘Jij bent in beeld’ is in de afgelopen vijf jaren goed verlopen in de gemeente Molenlanden. Dat meldt het gemeentebestuur in een evaluatie.

Het project is in 2017 gestart en per 1 januari 2023 zijn in totaal 243 inwoners gezien en 196 inwoners in traject genomen. Er zijn 28 trajecten afgerond. Er zijn 47 personen om uiteenlopende redenen niet gestart, bijvoorbeeld omdat de persoonlijke situatie daar op dat moment onvoldoende gelegenheid voor bood.

Van de 196 deelnemers zijn er helaas 42 gestopt, onder andere vanwege verhuizing, gezondheid, ontwikkelingen in de persoonlijke levenssfeer of overlijden. Op 1 januari stonden er twee deelnemers op de wachtlijst voor deelname en waren er 19 op dat moment nog in traject.
Van de 154 deelnemers vanaf 2017 die het traject succesvol hebben doorlopen, hebben er 53 een participatieplaats (stage of vrijwilligerswerk), 6 een opleiding, 5 een proefplaatsing, 72 betaald werk, en 17 hebben nog leun- en steuncontacten of andere ondersteuning. In totaal dus 136 op een passende plaats. Dat is 69% van het aantal gestarte deelnemers. Sommige deelnemers hebben meerdere trajecten nodig gehad.

Het participatietraject ‘Jij bent in beeld' is bedoeld voor inwoners die door omstandigheden tussen wal en het schip vallen in de samenleving en daar op eigen kracht niet uit komen. Waardoor zij onvoldoende zelfredzaam zijn en niet volwaardig kunnen deelnemen en bijdragen aan de samenleving.

Het project wordt ook het komende jaar voortgezet.