• Het team van Ventilatieservice Holland.
• Het team van Ventilatieservice Holland. Foto: Michelle Plaisier

Meer ruimte voor Ventilatieservice Holland

bleskensgraaf • Het gloednieuwe bedrijfspand van Ventilatie Service Holland in Bleskensgraaf valt op in het landschap. Felgekleurde kozijnen omlijsten de ramen alsof het schilderijen zijn. Binnen werken specialisten die voor hun klanten een fris en gezond binnenklimaat verzorgen.

Eigenaar Gert-Jan Wemmers is blij met het energieneutrale gebouw. In de kantine die eruitziet als een hippe lunchroom blikt hij terug en vooruit. “Toen ik in 2014 voor mezelf begon rekende ik op een kladblokje uit hoeveel klanten ik nodig had.” Met een lach om zich heen kijkend: “Ik werkte vanuit ons woonhuis en had helemaal niet de ambitie om te groeien.” Dat laatste is mislukt. “We werken nu met vier fulltimers en vier parttimers en ons werkgebied bevindt zich hoofdzakelijk tussen Gorinchem en Rotterdam. Als we daarbuiten komen is dat meestal voor bedrijven.”

Cruiseschepen

Gert-Jan en zijn medewerkers zijn gespecialiseerd in het installeren, onderhouden en vernieuwen van ventilatiesystemen, zoals mechanische ventilatie en balans ventilatie. "Ook worden we erbij geroepen als er systemen ingeregeld en afgesteld moeten worden. We hebben op het gebied van ventilatie de juiste apparatuur en net iets meer ervaring omdat we gespecialiseerd zijn. Bedrijven, particulieren, sportclubs, de woningbouw en Verenigingen van Eigenaren weten ons goed te vinden. Maar ook scholen, zorgcentra en zelfs cruiseschepen behoren tot ons klantenbestand. Zo blijft het werk voor de medewerkers lekker gevarieerd en ontzettend leuk. De cruiseschepen liggen in havens verspreid door heel Europa, we gaan dan een week naar het buitenland en logeren op een luxe cruiseschip.”

Gevraagd naar een verklaring voor het succes zegt Gert-Jan: ”De markt vraagt om specialisatie. Vroegere concullega’s zijn nu onze opdrachtgevers, zij laten het werk aan ventilatiesystemen graag aan ons over. Daarnaast heeft het te maken met onze boerennuchterheid en goede service. We werken heel netjes en schoon en maken gebruik van een vacuüm borsteltechniek waardoor onze klanten nagenoeg geen overlast ervaren." Sinds corona nam het werk van Ventilatie Service Holland een vlucht. “Mensen zijn zich veel meer bewust geworden van het belang van goede ventilatie. Na verloop van tijd hopen zich in de kanalen van het ventilatiesysteem stof, bacteriën en schimmels op, wat gezondheidsklachten kan veroorzaken. Ons advies: laat eens in de twee en een half jaar klein onderhoud uitvoeren en eens in de vijf jaar groot onderhoud. Een goed onderhouden ventilatiesysteem werkt efficiënter en de klant spaart energiekosten uit." 

Gert-Jan kijkt alweer verder vooruit: "We zijn bezig met de BRL-100-certificering zodat ons bedrijf airco-systemen mag gaan installeren en onderhouden."

Open sfeer

Afgelopen zaterdag hield Ventilatie Service Holland tegelijk met buurbedrijven een open dag. Bezoekers konden zien hoe de vele inpandige ramen en ook de sfeervolle inrichting met planten en trendy kleuren zorgen voor een gezellige sfeer. “Het moet voor onze medewerkers prettig zijn om hier na het werk terug te keren. De koelkast ligt vol met lekkere dingen en op vrijdag drinken we een pilsje met elkaar."
Meer informatie op: www.ventilatieserviceholland.nl. Bellen kan ook: 0184-692609.

Anne Marie Hoekstra