Ruime zege Streefkerk op Wieldrecht

streefkerk • Op het eigen sportpark Streveland leverde Streefkerk een meer dan prima prestatie. Wieldrecht werd met maar liefst 4-0 geklopt. 

"De jongens hebben een goede wedstrijd afgeleverd", genoot trainer Ferry van Dijk na de ruime overwinning op de Dordtenaren. Hij zag zijn ploeg door een goal van Christiaan de Jong met 1-0 gaan rusten. "In de tweede helft hadden we stevige wind tegen en dacht ik dat we het lastig zouden krijgen. Maar niets was minder waar. Streefkerk zette aan en door twee goals van Andy van Vugt en eentje van Joel Baas was er geen enkel vuiltje aan de lucht." Door de zege en de andere uitslagen is Streefkerk zelfs naar plek 4 gestegen, die mogelijk recht gaat geven op een ticket voor deelname aan de nacompetitie. Van Dijk: "Daarover wil ik nog niet denken, want in theorie zijn we nog niet eens officieel veilig."


Schelluinen vergeet te winnen 

schelluinen • In de slotminuut had Damien de Jong tegen Roda Boys de winnende treffer op zijn schoen, maar de spits verzaakte Schelluinen een welkome driepunter te bezorgen. "We zijn terneergeslagen. Vooraf teken je voor een punt tegen Roda Boys, maar nu voelt dat als twee te weinig. Doodzonde", sipte Schelluinens' assistent-trainer Leon de Bruijn na  de doelpuntloze remise. Met een paar prima reddingen hield keeper Jochem van der Werff voor rust zijn doel schoon. Windje mee en met Kenny Lagendijk en Pascal van Delden als prima invallers ging Schelluinen op zoek naar de winst. "Helaas, het mocht niet zo zijn", aldus De Bruijn.


Terecht gelijkspel voor SV Noordeloos

noordeloos • De derby tussen SV Noordeloos en het bezoekende Lekvogels kreeg geen winnaar. "Terecht", vond trainer Hans Duijzer. "De ploegen waren volledig aan elkaar gewaagd en dus kan ik leven met de 2-2 uitslag." De voormalige SteDoCo-verdediger zag de weer fitte Robin van der Graaf de score openen. Na de Lexmondse gelijkmaker zette Van der Graaf nog voor rust de thuisploeg opnieuw op voorsprong. In de tweede helft nam Lekvogels, wind in de rug, meer het voortouw. Na de vroege gelijkmaker redde doelman Jonathan Macdaniel een punt voor de gastheer.


Jurre Nomen velt Herovina

giessenburg • Peursum deed goede zaken door met 5-2 te winnen van nummer drie Herovina. Jurre Nomen scoorde alle Giessenburgse doelpunten en was onomstreden de grote man aan Giessenburgse kant. "Tegen Lekvogels maakte ik een hattrick, maar dit is natuurlijk vrij uniek. Voor mijzelf, maar ook voor de club", lachte Nomen. "Ik heb nog een dot van een kans gemist ook, in een wedstrijd waarin we overigens aan elkaar waren gewaagd. Het ook zomaar 5-5 kunnen worden."