• Groot-Ammers hield stand op Molenvliet.
• Groot-Ammers hield stand op Molenvliet. Foto: Rick den Besten

Winnend Groot-Ammers doet bijzonder goede zaken op Molenvliet

gorinchem • Door zelf te winnen van koploper Unitas en concurrent Herovina te zien verliezen van Peursum, werd het een buitengewoon zonnige dag voor Groot-Ammers. De ploeg van een trotse trainer Bertus van Schaik boekte een meer dan terechte 2-0 zege.

Op een goed bevolkt Molenvliet, waar de tribunes in het voorjaarszonnetje ouderwets vol stonden, waren beide toppers uit 4E aanvankelijk aan elkaar gewaagd. De heerlijk combinerende technische thuisploeg had het meeste balbezit en ook de eerste serieuze kansen op de openingstreffer. Sem van den Dool snelde door de Ammerse defensie, maar werd halverwege de eerste helft nipt gestuit door Ewout Terlouw. Een paar minuut later leek het wel raak te zijn. Maar tot ontsteltenis van Unitas accepteerde leidsman Ahmed Karcelik de luid wapperende vlag van Gerard Verheij.

"Door deze beslissing verliezen we niet de wedstrijd, maar een verdediger van Groot-Ammers kopte een voorzet van ons door en dus had de goal van Tekle Tesfalem wel degelijk geteld moeten worden", aldus Unitas-coach Othman Bouchaten na afloop. "Maar geen excuus voor deze nederlaag. want in het vervolg waren we veel te slordig en speelden we te gehaast."

Een juiste analyse van de sympathieke Gorcumer. Kort voor rust opende Groot-Ammers, feitelijk uit het niets, de score. Ricky Eijkelemboom was trefzeker; 0-1. In deel twee viel de topper in het slot. Het jonge Unitas kwam nauwelijks nog tot een fatsoenlijke aanval. Groot-Ammers pakte het initiatief. Met  de ingevallen Thomas van der Spoel en Hasan Abdirahim werd de dreiging voorin groter. Scoren deed Ammers niet. Sterker nog, met een groot aantal wissels drong Unitas aan. Met twee gerichte vrije trappen van Brandon Markahm hadden de Gorcumers minimaal de gelijkmaker in het vizier. Doelman Nick Schrijvers zweefde een bal er knap uit en ook de paal was de gasten goed gezind. Toen Amin Boutachkourt met twee keer geel en dus rood moest vertrekken, profiteerde Ammers direct. Hasan Abdirahim scoorde kort voor tijd de bevrijdende 0-2.

"Ik ben trots op mijn jongens. Ze voelden, na een recent gelijkspel tegen Peursum en de nederlaag tegen Herovina, toch de druk. Vijf punten verspelen in korte tijd in deze fase van de competitie is niet niks. Maar ze hebben het, tot mijn tevredenheid, goed opgepakt", aldus Ammers-trainer Bertus van Schaik.