• Het affiche van de benefietavond.
• Het affiche van de benefietavond. Foto: Aangeleverd

Veterantenteam VVAC houdt benefietavond voor Stichting Support Casper

Nieuws

MOLENAARSGRAAF • Het veteranenteam van VVAC houdt zaterdag 29 april met medewerking van de Oranjevereniging in de feesttent van Molenaarsgraaf een benefietavond 

De opbrengst is voor Stichting Support Casper. De avond zal worden afgetrapt door een bekende ambassadeur van deze stichting die de gasten zal verwelkomen en het belang van de stichting verder zal uitleggen. 

Dat is het startsein voor een muzikale en gezellige avond, waarbij bekende artiesten zullen optreden, zoals Ben Cramer, Niks aan de Zeis en DJ Roy. Voor de benefietavond geldt vrije toegang, maar er wordt wel gevraagd een donatie te doen in de pot bij de ingang van de feesttent.

Alvleesklierkanker
Stichting Support Casper is een stichting die als doel heeft om een behandelmethode voor alvleesklierkanker te vinden. De vooruitzichten voor de jaarlijks circa 3.000 patiënten met de diagnose Alvleesklierkanker zijn slecht en de overlevingskansen gering.

Prof. dr. Casper van Eijck, al dertig jaar als specialist verbonden aan het Erasmus MC, heeft het tot zijn missie gemaakt een behandeling voor de ziekte te vinden.

Behandeling
Sinds 2015 voert de Stichting Overleven met Alvleesklierkanker de campagne ‘Support Casper’ om het baanbrekende onderzoek van het onderzoeksteam te financieren en meer aandacht voor de ziekte te vragen. Doel is uiterlijk in 2030 een betaalbare behandeling voor elke patiënt te kunnen bieden.