Wijkagenten te gast bij Smit's Stichting

nieuw-lekkerland • Wijkagenten Maik en Linda geven maandag 17 april bij de L. en N. Smit's Stichting in 't Waellant, Ooievaar 10 te Nieuw-Lekkerland, een presentatie over cybercrime. Daarbij besteden ze onder meer aandacht aan phising, het via mail, sms of Whatsapp vissen naar informatie als wachtwoorden. Aanvang 15.00 uur, inloop vanaf 14.30 uur.


Open Boomgaard

arkel • Na het Paasweekend staan naar verwachting de pruimen en peren van Boomgaard Onderweg in Arkel in volle bloei. Daarom worden belangstellenden uitgenodigd om een kijkje te komen nemen op zaterdag 15 april. De ‘Open Boomgaard’  begint om 10.00 uur. Rondleidingen met uitleg worden gegeven vanaf 10.30 tot 14.30 uur  

Er is koffie/thee en zelfgemaakte appeltaart. Bezoekers kunnen en passant genieten van de muziek van twee boomgaard-troubadours. Sap en de cider zijn zaterdag ook te koop. Groepen wordt gevraagd zich vooraf aan te melden via BoomgaardOnderweg@depuntarkel.nl  De toegang is vrij en parkeren is gratis. De entree van de boomgaard is aan de Arkelse Onderweg. Meer details -en foto's: www.depuntarkel.nl/agenda/bloesemfeest-in-boomgaard-onderweg.


Lezing Reederij de Lek in De Til

giessenburg • De Geschiedkundige vereniging Giessenburg en Schelluinen houdt donderdag 20 april een bijeenkomst in De Til te Giessenburg. IJsbrand Verveer geeft een lezing over een reis met de Lekboot van Reederij de Lek. 

Hij zal door middel van plaatjes en verhalen van mensen die deze bootreizen hebben meegemaakt de sfeer laten proeven van reizen met deze boten tussen 1850 en 1950 van Rotterdam naar Culemborg. Deze boten legden ook aan in Groot-Ammers en Streefkerk.  Aanvang 20.00 uur, entree niet-leden 3 euro.