• Loïc van Prooijen (l): 'Het gaat echt niet vanzelf, hoor'.
• Loïc van Prooijen (l): 'Het gaat echt niet vanzelf, hoor'. Foto: Jeroen de Bruin

'Het wordt zaterdag nog niet beslist'

gorinchem/groot-ammers • Op 19 november 2022 werd het op Gelkenes 1-0 voor de thuisploeg. Het was voor de Gorinchemers de laatste verliespartij.

De 20-jarige Unitas-verdediger Loïc van Prooijen sloot bij Unitas pas na de jaarwisseling aan en won met de ‘roodbroeken' vanaf dat moment negen wedstrijden op rij. Een ongekende serie van de karakterploeg van trainer Othman Bouchaten. Zeven wedstrijden werden pas in de slotfase met één doelpunt verschil gewonnen. "Ik heb de uitwedstrijd gemist omdat ik tot de winterstop deel uitmaakte van de zondagselectie van Unitas, die vijf niveaus hoger speelt. Ik kwam weinig aan speeltijd toe en heb gevraagd of ik bij onze zaterdagploeg het seizoen mocht afmaken. Met succes, want wij hebben inmiddels de koppositie overgenomen. En het gaat echt niet vanzelf hoor, want tegen lager geklasseerde ploegen hebben wij het zwaar gehad. Na Groot-Ammers krijgen wij ook nog de wedstrijden tegen Peursum en Herovina. Nee, de competitie wordt zaterdag, voor waarschijnlijk veel publiek, nog niet beslist. Maar als wij kunnen winnen geeft dat natuurlijk wel veel vertrouwen voor het vervolg.”
Van Prooijen heeft voor het volgende seizoen voor Sliedrecht gekozen. "Die club kwam met een goed verhaal. Het is een mooi niveau. Ik hoop dat zij eersteklasser blijven, want dan is dat voor mij een mooie stap omhoog. Ik sprak trainer Marco Verbeek en kreeg een goed gevoel. Er staat daar straks een leuk regionaal getint team met talentvolle spelers. Dat spreekt mij extra aan. Ik heb er echt heel veel zin in om straks aan te sluiten.”
Groot-Ammers begon het seizoen met een indrukwekkende serie van liefst 25 punten uit de eerste negen duels. De ploeg pakte na twaalf wedstrijden ook moeiteloos de eerste periodetitel met acht punten voorsprong op Unitas, maar ‘Ammers' zag Unitas steeds dichterbij en op het laatst zelfs er overheen komen. Bij Groot-Ammers werd bij aanvang van het seizoen niet over een kampioenschap gesproken. Trainer Bertus van Schaik: "Wij hoopten op een prijs in de vorm van een periodetitel, maar toen wij die binnen hadden gingen wij verder kijken natuurlijk. Wij gaan nu wel voor de titel. En kijkend naar komende zaterdag is het voor ons belangrijk om niet te verliezen, want dan houden wij alles in eigen hand. Een week later is Unitas vrij en gaan wij naar Leerdam Sport. Daarna kunnen wij opnieuw de balans opmaken."