• HSSC'61 en SV Meerkerk hielden elkaar op Het Plein in evenwicht.
• HSSC'61 en SV Meerkerk hielden elkaar op Het Plein in evenwicht. Foto: Rick den Besten

HSSC'61 - Meerkerk krijgt geen winnaar

HEI- EN BOEICOP • HSSC'61 en SV Meerkerk hadden compleet andere belangen bij het duel. Meerkerk had gehoopt de tweede plek in handen te krijgen, terwijl de thuisploeg de punten hard nodig heeft om rechtstreekse degradatie af te wenden. Het punt zal dan ook in beide kampen niet met luid gejuich zijn gevierd.

Meerkerk begon goed aan het duel en was na anderhalve minuut direct dicht bij een treffer. Milan van Dijk kopte terug op Daan van der Leun, die hard uithaalde. HSSC-doelman Bastian Spriel wist een vroege Meerkerkse treffer echter te voorkomen. De bezoekers hielden in het eerste bedrijf het initiatief, maar kwamen toch goed weg toen Nicky van Dam na ruim een kwartier spelen hard op het doel van Ruben Verzijl vuurde. Die laatste redde echter en wist ook te voorkomen dat Remon van Soest uit de rebound gevaarlijk kon worden.

Meerkerk bleef optisch de overhand houden en was gevaarlijk via Melvin van den Heuvel (naast) en Milan van Dijk (van dichtbij over). Het dichtst bij een treffer was echter Remon van Soest namens de thuisploeg. Van Soest zijn poging van afstand belandde tegen de buitenkant van de paal.

Dreigende Van Soest
Ook na de pauze was Meerkerk in eerste instantie beter, maar de thuisploeg bleef dreigend via de counter, met name via de rappe Remon van Soest. Na een uur spelen brak Van Soest weer eens door op de linkerflank. Zijn goede voortzetting kwam bij Nicky van Dam, maar die schoot over. Drie minuten later had Milan van Dijk de bezoekers op voorsprong moeten zetten toen hij voor een leeg doel kon afronden, maar ook hij schoot het leer over de lat.
Ondertussen was het steeds harder gaan regenen, wat goed voetbal steeds moeilijker maakte. Meerkerk bleef zoeken naar de openingstreffer, maar onder ander invaller Bart de Bruijn had het vizier net niet scherp genoeg staan. Na 86 minuten spelen was daar dan toch de voorsprong voor Meerkerk. De mee opgekomen verdediger Luuk van der Leun kreeg de bal op de rand van de zestien voor zijn voeten en schoot in de hoek. buiten het bereik van Bastian Spriel: 0-1.

Een minuut later was diezelfde Van der Leun betrokken bij een controversieel moment toen hij een voorzet weg leek te werken met de hand. Alles en iedereen met een voorkeur voor HSSC riep om een penalty, maar die kwam er niet. Toch kwam de gelijkmaker uit de hierop volgende corner. Remon van Soest draaide de bal in één keer de Meerkerkse goal: 1-1 en dat zal voor HSSC voelen als gerechtigheid.

Balen van gemiste kansen
Meerkerk-trainer Gert-Jan Koekkoek was tevreden over het spel van zijn ploeg, maar baalde van de gemiste kansen. "Wij zijn het meest scorende team van deze competitie, maar vandaag hadden we te veel kansen nodig om tot doelpunten te komen. Ik vond ons vrij stabiel spelen en dan is het zonde dat je niet vaker het net weet te vinden. We weten dat we tegen iedere tegenstander moeten knokken voor de punten en dat hebben we vandaag ook gedaan. Dat we nu de tweede plaats niet alleen in handen krijgen (maar samen met Hardinxveld, GdO) is wel een kleine tegenvaller, maar daar moeten we niet te lang bij stilstaan. We zijn nog altijd bezig met een prima seizoen."

Vizier op de derby
Marcel van Steenis, trainer van HSSC'61, had genoten van een boeiende voetbalmiddag. "Er staan 700 man langs de lijn, dat is toch mooi zo op Tweede Paasdag. Toen de 0-1 viel was ik bang dat we niet meer terug zouden komen. Dat is nou precies waarom zij bovenin meedraaien en wij onderin. Gelukkig valt die corner van Remon van Soest nog binnen. De blik gaat nu richting de derby van komende zaterdag tegen SC Everstein. Op doelsaldo staan we nu boven die ploeg, wat mentaal toch een verschilletje is. Zaterdag moeten we klaar zijn om drie belangrijke punten te pakken."