• Eén van de verzamelingen: gemberpotten.
• Eén van de verzamelingen: gemberpotten. Foto: Aangeleverd

Expo 'Verzamelen' in Koperen Knop

hardinxveld-giessendam • In museum De Koperen Knop staat verzamelen centraal in de expositie die loopt tot eind mei.

Een aantal trotse verzamelaars laten hun uiteenlopende verzamelingen zien. Mensen die met veel enthousiasme hun boeiende verzameling bijeen hebben gebracht en deze elke keer weer weten aan te vullen met iets nieuws. Op de expositie krijgen bezoekers achtergrondinformatie over de verzamelingen.
Nederland is een echt verzamelland. Bijna iedere Nederlander verzamelt wel iets. Nergens ter wereld zijn er zoveel verzamelaars en verzamelingen per hoofd van de bevolking. En het bijzondere hiervan is nog dat de meeste verzamelaars zich niet houden bij één onderwerp, maar vaak meerdere thema’s zoeken en vergaren.

Er is een grote diversiteit aan verzamelingen. Lokale relatiegeschenken van vroeger, Franse koffiepotten, closetrollen, koperen salamanders, minitractoren, kippen, en paperclips. En nog meer, zoals peper- en zoutstellen, modelkruiwagens en gemberpotten. Ook miniatuur ziekenautootjes, plastic tassen, lokeenden, addiators, stoomtreintjes, meisjeskopjes, opwindspeelgoed, foto's van twee mannen, naaimachientjes, enzovoort.

Voor kinderen is er een speurtocht met een attentie na afloop. Voor informatie: www.koperenknop.nl.