Schelluinen lelijk onderuit

tricht • In de heenwedstrijd was Tricht op Scalune heer en meester. In de Betuwe had Schelluinen opnieuw weinig in te brengen. "Na zeven minuten keken we al tegen een achterstand aan. Een in mijn ogen houdbare vrije trap betekende 2-0 en toen voor rust de 3-0 viel, was het gedaan", sipte leider Henk de Jong na de 6-1 nederlaag. De 3-1 van Bram Pons kort voor de thee gaf niet de gewenste impuls. De 4-1 was de genadeklap, die de blauwwitten niet meer te boven kwamen. "Een totale offday, die met 6-1 nog meeviel..."


VVAC pakt belangrijke driepunter

ottoland • VVAC legde een prima wedstrijd op de kunstmat en won van het min of meer al veilige Drechtstreek verdiend met 3-1. "Wel jammer dat Drechtstreek net voor rust en volkomen uit het niets op voorsprong kwam. Na de thee hadden we door twee goals van Bart Koomans de zaakjes snel op orde", genoot VVAC-trainer Maarten de Bruijne. "De goed ingevallen Joran Houweling zorgde bij de 2-1 voor een assist en was ook betrokken bij onze derde goal, die door Christiaan Leeuwis werd gemaakt. Een meer dan terechte overwinning, waarvan de basis in de eerste zeventig minuten werd gelegd. Over veertien dagen spelen we tegen Meerkerk, dat in tegenstelling tot mijn ploeg geen rust heeft. Mogelijk geeft hun dubbele programma tijdens de Paasdagen ons kansen.".


SV Meerkerk doet wat het moet doen

krimpen aan de lek • Op bezoek bij het nagenoeg gedegradeerde Dilettant deed SV Meerkerk wat het moest doen en dat was winnen. Met 2-4 boekten de mannen van Gert-Jan Koekkoek een verdiende overwinning. "Het was niet spectaculair, maar wel gewonnen", aldus de Meerkerkse oefenmeester. Na een snel doelpunt van Daan van der Leun zaten de geelhemden gelijk goed in de wedstrijd. De 0-2 viel ook op een lekker moment, kort voor de helftwisseling. Door een eigen doelpunt van een Krimpenaar was de ongelijke tweestrijd vroeg in de tweede helft gespeeld. "We hebben, ook het met oog op het dubbele Paasweekend, lekker kunnen doorwisselen. Na de 3-1 bracht Melvin van den Heuvel het verschil weer op drie en hun tweede treffer was voor de statistieken."


Streefkerk schiet tekort tegen koploper

papendrecht • Ondanks een goede start en een vroege goal van Emilio Prins kon Streefkerk het niet bolwerken op sportpark Slobbegors en verloor met 4-1. "We hebben verloren van de aanstaande kampioen. Zij worden niet zwakker van enkele wissels en dat is hun kracht. We hebben collectief gestreden voor wat we waard zijn, maar hun surplus aan kwaliteit gaf de doorslag", analyseerde Streefkerk-trainer Ferry van Dijk. "Alblasserdam staat nu zeven punten onder ons. We hebben nog zes wedstrijden voor de boeg en om definitief veilig te zijn, is nog één overwinning nodig."