Zuinige zege De Alblas, dat uitloopt op Hardinxveld

oud-alblas • De Alblas versloeg degradatiekandidaat Bergambacht in de regen met 2-1. Bijvangst was dat naaste concurrent Hardinxveld twee punten verspeelde in en tegen Haastrecht. Trainer Maarten van Gastelen gaf aan dat, op basis van de kansenverhouding, De Alblas een veel grotere overwinning neer had kunnen en moeten zetten.

In de 20e minuut kon Bryan Jongeneel uit een fraaie vrije trap de 1-0 noteren. 1-op-1 situaties met de keeper een gemiste penalty (Bryan Jongeneel ) stonden een hogere score in de weg. Zodoende werd de rust met slechts een 1-0 voorsprong in gegaan. Na de rust was het wederom De Alblas dat het spelbeeld bepaalde, maar ondanks vele kansen de schamele 1-0 lange tijd niet van het bord kreeg. De goal van invaller Jeroen Muilwijk in de 71e minuut kwam dan ook als een bevrijding 2-0. Bergambacht kon in de laatste vijf minuten vanuit een corner nog op 2-1 komen, maar de overwinning is geen moment in gevaar geweest en zo stevent De Alblas rechtstreeks op het kampioenschap af.

Volleybaldames WIK onderuit

groot-ammers • Het eerste damesteam van volleybalvereniging WIK uit Groot-Ammers heeft zaterdag met 3-1 de uitwedstrijd tegen Ledub verloren. Omdat spelverdeler Noël ziek was, werd Mayke op de spelverdeling gezet. De eerste set kwam WIK te laat op gang en ging daardoor met 15-15 naar Ledub. Ook de tweede en de derde set gingen verloren. In de vierde set werd het systeem iets gewijzigd en gingen de meiden van WIK vrijuit spelen. De geïmproviseerde opstelling werkte goed en de laatste set werd zodoende ruim gewonnen: 17-25.