• Groot-Ammers ging in Herwijnen met 4-2 onderuit.
• Groot-Ammers ging in Herwijnen met 4-2 onderuit. Foto: Jeroen de Bruin / DBRN Fotografie

Herovina is Groot Ammers de baas

herwijnen • Herovina liet er zaterdagmiddag in Herwijnen geen enkele twijfel over bestaan wie er het meeste recht had op de belangrijke drie punten in de topper in de 4e klasse E tegen koploper Groot Ammers. Dat bleek ook uit de eindstand: 4-2 in het voordeel van de roodwitten.

Een uitslag waar totaal niets op af te dingen viel. Dat vond ook Ammers-trainer Bertus van Schaik: “Het eerste half uur was gelijkopgaand; daarna was Herovina fysiek sterker. Wij willen graag voetballen en daar hebben we deze middag niet de kans voor gekregen. Herovia was fysiek de sterkere ploeg, scoorde meer en voelde zich ook beter thuis op het echte gras dat wij niet gewend zijn, maar dat is een constatering en geen excuus. We hebben gewoon verdiend verloren”.
Herovia wilde per se voetballen deze middag. Bij aanvang was het geen ideale grasmat, maar er viel goed op te spelen. Na de thee werd Met name in de tweede 45 minuten werd het dan ook leuk voor het publiek; mede dankzij de vier treffers en de af en toe hilarisch taferelen.
Vlak voor rust rust was daar de voorsprong voor Herovina. Jesse van Vliet liet zich de schietkans op rechts niet ontnemen, haalde uit en liet Schrijvers kansloos (1-0). De vreugde was van zeer korte duur, want amper twee minuten later kwamen de geelzwarten langszij toen goed doorzetten van Ricky Eijkelenboom keurig werd afgerond door Stefan Ros(1-1). Het tweede gedeelte werd in minuut 53 opengebroken door Kevin Steenbruggen. Jesse van Vliet zette voor van Steenbrugge rondde af (2-1). De voorsprong werkte inspirerend; men voelde dat een overwinning erin zat deze middag. Vooral toen amper zes minuten later Wilfred van Maaren uit een corner van Martijn Hobo 3-1 op het scorebord bracht. Deed Groot Ammers nog wat terug? Jazeker, een schot van Sam Beekman werd door een uitglijdende Rik Verploegh nog gekeerd, waardoor de Herovina-doelman zich goed herstelde van zijn twee aarzelende momenten in de eerste helft, maar verder kwam Groot Ammers niet tot grote daden. Herovina was nog niet uitgeblutst In de slotseconden. Kevin Steenbrugge kon zijn tweede deze middag aan laten tekenen met dank aan aangever De Joode, terwijl het laatste woord aan Groot-Ammers was. Lars Staat bepaalde in de slotseconden de eindstand op 4-2.

Eén ding is zeker: de titelstrijd in 4E ligt na vandaag weer volledig open.