• SteDoCo-doelman Maarten de Fockert.
• SteDoCo-doelman Maarten de Fockert. Foto: Rick den Besten

Keeper Maarten de Fockert vindt voetbalplezier terug bij SteDoCo

rotterdam/hoornaar • Na een aantal jaren in het profvoetbal was voor Maarten de Fockert de lol volkomen verdwenen. Toen zijn contract bij Excelsior niet werd verlengd, stopte hij abrupt met keepen. Een jaar later toonde SteDoCo interesse. De geboren Maaslander hoefde niet lang na te denken.

"Het was een klein gokje, want ik was toch met reden gestopt. Maar het plezier is volkomen terug. Ik had er op gehoopt, maar je weet natuurlijk nooit hoe het uitpakt", beseft de nu 28-jarige Maarten de Fockert. "Bij MVV'27 voetbalde ik ook tussen de weilanden bij een vereniging van 'ons kent ons'. Een verdere vergelijking durf ik niet meer te maken. Op mijn tiende verhuisde ik al naar Feyenoord, waar ik in de E-tjes speelde met onder anderen Tony Vilhena, Rick Karsdorp en Nathan Aké".

Na omzwervingen via Heerenveen, VVV en Go Ahead Eagles was Excelsior (en bij elkaar 22 wedstrijden in het betaald voetbal - TS) het eindstation voor De Fockert. "Het werd een sleur. Samen met mijn vriendin ben ik op wereldreis gegaan door Zuid-Amerika. Weer thuis begon het toch weer te kriebelen. Ik was benieuwd of ik de draad weer kon oppakken. Fysiek was het weer even wennen. Ook aan elkaar, want we startten toch met tien, twaalf nieuwe spelers onder leiding van een nieuwe technische staf. Al snel had ik het plezier in de kleedkamer weer gevonden, dat miste ik de laatste voetbaljaren heel erg. We hebben een leuke groep, die heus niet elke week bij elkaar op de koffie zit."

De goede prestaties helpen daarbij. "We staan er prima voor en doen nog mee om de prijzen. Om echt aan te haken bij de top, komen we misschien net tekort. We hebben dan ook nergens onnodig punten laten liggen, want soms win je in de slotfase en soms verlies je. We zijn inmiddels goed op elkaar ingespeeld, dat zie je aan het aantal tegendoelpunten. En omdat we voorin weer een stuk makkelijker scoren, zouden we klaar moeten zijn voor een mooie eindspurt en zou er aan het eind van het seizoen nog een feestje kunnen worden gevierd."

Dat feestje houdt De Fockert, die de studie cultuurwetenschappen weer heeft opgepakt, overigens elke vrijdagochtend. "Met Spartaan Bart Vriends en Excelsior-assistent-trainer Thomas Verhaar maak ik wekelijks de Cor Potcast. Onlangs was Sander Schimmelpenninck onze gast en dan praten we over van alles en nog wat. Juist niet alleen over voetbal hoor, een heerlijk uurtje."

Theo Sprong