• Boerderij Gijbeland.
• Boerderij Gijbeland. Foto: Geurt Mouthaan

Grote handwerkdag in Het Voorhuis

bleskensgraaf • In museum Het Voorhuis in Bleskensgraaf vindt zaterdag 1 april een grote handwerkdag plaats.

De aanvang van het evenement in Boerderij Gijbeland is 10.00 uur. Bezoekers zijn welkom tot 16.30 uur. De handwerkdag vindt plaats bij de aanvang van de museumweek. 

Naast de tentoonstelling 'Handwerken verbindt' zijn er die dag verschillende handwerksters bezig met het beoefenen van hun favoriete hobby. Ieder heeft een eigen plekje en de belangstellenden kunnen bij de dames en heren naar de kneepjes van het vak vragen. 

Buiten is er traditiegetrouw de brocanteverkoop. Dit jaar is er een speciale brocante van linnengoed. Er liggen stapeltjes textiel klaar, waaronder onverslijtbare linnen hemden, schorten en ander textiel. 'Die kunt u op de kop tikken voor een mooi prijsje', stellen de organisatoren. 'Wilt u een oud kastje of koffertje vullen met brocante linnengoed, dan is dit uw kans!'

Houtdraaien

In de kuiperij zijn regelmatig demonstraties. Hier toont ook de oud-Goudrianer Adri Bezemer zijn kunsten op het gebied van houtdraaien.

De toegangsprijs tot het museum bedraagt tijdens de handwerkdag 2 euro per persoon. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen. De koffie is voor iedereen gratis.