Onnodig verlies te tam ASV Arkel

lekkerkerk • Het bezoek bij runner-up Lekkerkerk leverde geen punten op voor Arkel. "We hadden misschien iets meer verdiend, maar tegen deze schakelploeg stelden we er feitelijk te weinig tegenover", analyseerde trainer Leon Elands na de 2-0 nederlaag. In de eerste helft lieten de Lekkerkerkers het spel aan de Alblasserwaarders. Een spaarzame cornerbal waaide over doelman Jari van Baalen heen en de 1-0 was een feit. Het iets fanatiekere Arkel pakte na de thee meer het initiatief, maar ook niet meer dan dat. "Nog zeven finales, ik hoop dat mijn jongens dat beseffen."


VVAC poetst 2-0 achterstand weg

bergambacht • VVAC wist uiteindelijk toch nog een puntje mee in de tas te nemen. "Ik weet niet of ik over de 2-2 uitslag nu blij moet zijn of teleurgesteld", peinsde trainer Maarten de Bruijne. "De eerste helft was heel erg slecht en hadden we zomaar met een 6-0 achterstand kunnen gaan rusten. Mijn elftal zwom. Met drie wissels ging het na rust beter." Met recht, want kort na de thee scoorde Bart Koomans de aansluittreffer. Met een beetje mazzel viel de 3-1 niet, maar wist Jesse de Bruin op aangeven van de net ingevallen Tom den Besten -voor het eerst terug na zijn vroeg in de winterstop opgelopen enkelblessure- alsnog een punt veilig te stellen. “Je houdt ze op zes punten, maar het wordt wel tijd voor een overwinning.”


Streefkerk toont veerkracht tegen Roda Boys

streefkerk • Tegen het sterke Roda Boys wist Streefkerk op het eigen Streveland een meer dan verdienstelijk gelijkspel te behalen. Na 90 minuten stond een fraaie 3-3 op het wedstrijdformulier. "Aanvankelijk hadden we best wel moeite, ook omdat we te weinig grip op het middenveld hadden. Niet voor niets keken we halverwege tegen een 0-2 achterstand aan", aldus Streefkerk-trainer Ferry van Dijk. Om de druk te verlichten, liet de Alblasserdammer een voorhoedespeler een linie zakken. Met succes, want met twee pegels trok Twan Slob de stand weer in evenwicht. "We leken op dat moment zelfs op weg naar een voorsprong. Maar een vrije trap gooide roet in het eten. De bal vloog, gedragen door de wind, bij ons in het doel. Opnieuw toonden we veerkracht. Door een doelpunt van Christiaan de Jong kwamen we terug tot 3-3. Ik ben er blij mee."


Teleurstelling op Scalune

schelluinen • Een zwaar gehavend Schelluinen was tegen GRC 14 dichtbij een bonuspuntje. Maar een paar minuten voor tijd doelpuntte de ploeg uit Giessen/Rijswijk toch nog en stond het team van Richard van Gils opnieuw met lege handen. "Heel zuur, want in deze fase van de competitie is elk puntje meegenomen. Zeker als je weet dat we in de komende wedstrijden met Tricht, Roda Boys en Papendrecht niet de makkelijkste tegenstanders krijgen. Het gat met de veilige achtste plek is met tien punten nu wel erg groot aan het worden."