• De spanning is weer terug in de 3e klasse D.
• De spanning is weer terug in de 3e klasse D. Foto: Richard van Hoek Fotografie

De Alblas verliest, spanning is terug

hardinxveld-giessendam • Hardinxveld heeft de spanning in de titelstrijd weer volledig teruggebracht door een 1-0 overwinning op koploper De Alblas.

Een van richting veranderde vrije trap van Robin Peursem was genoeg voor de zege in een wedstrijd die met name in de tweede helft vaak stillag vanwege opstootjes. Het tekende de belangen die bij de topper in 3D speelden. Een gelijkspel had de verhoudingen waarschijnlijk het beste weergegeven. In de eerste helft was de Alblas wat sterker, al waren de grootste kansen voor Hardinxveld. Na de pauze had de thuisploeg, die wat vlotter over de grond combineerde, de lichte overhand. Geweldig was het spel van beide ploegen, mede door de harde wind die over het veld waaide, niet, erkende ook Hardinxveld-trainer Theo de Boon.

Na een 0-0 ruststand volgde er in de tweede helft een felle strijd tussen twee ploegen die duidelijk niet van plan waren te verliezen. Er werden veel felle duels uitgevochten, waarbij het meerdere keren tot een opstootje kwam. Scheidsrecht Goedhart liet zich niet meeslepen in de emoties, trok een aantal gele kaarten, maar leek niet van plan ook een andere kleur kaart te laten zien deze middag.

Zeven minuten voor tijd mocht invaller Robin Peursum aanleggen voor een vrije trap vanaf de zijkant. Zijn voorzet werd aangeraakt door wat benen en belandde pardoes in de goal (1-0). Het leidde tot een vreugde explosie op Sportcomplex Sluisweg. De Alblas ging vol op jacht naar de gelijkmaker en leek die ook te maken via Jesse Steegwijk. De goal werd echter afgekeurd, omdat Jari Zijderveld voorafgaand buitenspel zou hebben gestaan. Een beslissing die discutabel leek en ook weer tot de nodige ophef leidde.
"Ik snap de emotie van mijn spelers wel”, vertelde Alblas-trainer Maarten van Gastelen na afloop. "Ik heb meerdere mensen horen zeggen dat het geen buitenspel was, maar we moeten het ermee doen. Deze nederlaag is natuurlijk wel zuur, omdat er eigenlijk niks aan de hand was. Een punt hier was ook prima geweest. Ik vond ons in de eerste helft dominant, maar in de eindfase maken we verkeerde keuzes, waardoor we niet tot grote kansen komen. We hebben de laatste weken veel moeite om te scoren en feit is dat onze voorsprong mede daardoor slinkt. We moeten rustig blijven en het per week blijven bekijken. Ik vind ons volwassener ogen dan vorig jaar, dus dat geeft hoop.”