Slechte wedstrijd, Ammers wint wel

beesd • In de Betuwe speelde koploper Groot-Ammers niet groots, maar de 1-5 overwinning op Beesd ging wel mee in de tas. "De slechtste wedstrijd van het seizoen. Na de 0-1 van Ricky Eijkelenboom knokte Beesd zich terug in de wedstrijd. We waren niet fel genoeg", zag trainer Bertus van Schaik. Toen Luuk Kuylenburg met zijn grote teen de gasten weer op voorsprong zette, was het gedaan met de Ammerse lamlendigheid. Invaller Sem van der Grijn was daarna met drie treffers de gevierde man bij de geelhemden.

De Alblas moet voor acht minuten terug naar Schoonhoven

schoonhoven • De Alblas zal later dit seizoen nog voor acht minuten terug moeten naar Schoonhoven, want het uitduel met de plaatselijke voetbaltrots werd zaterdag in de 82e minuut gestaakt. "Een speler van Schoonhoven liep een zware knieblessure op en moest naar per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd worden,” zag De Alblas-trainer Maarten van Gastelen. "De ambulance liet iets langer dan de reglementair toegestane dertig minuten op zich wachten, waarna de arbiter de wedstrijd definitief staakte. Koploper De Alblas hoeft zich over het restant trouwens geen zorgen te maken, want het stond op moment van affluiten op een keurige 1-3 voorsprong door treffers van Bryan Jongeneel (2x) en Yuri Groenendijk.