Van Delden wijst Schelluinen de weg

alblasserdam • De van een peesblessure herstelde Pascal van Delden had na zes minuten voetbal twee keer gescoord en legde de basis voor de uiteindelijke 1-5 zege op Souburgh. "Pascal maakte inderdaad het verschil. Vorige week was hij er niet bij en misten we kans op kans. Vandaag niet, want door goals van Damien de Jong en Albert Musay stonden we halverwege met 0-4 voor", zag Richard van Gils. "Best wel luxe, zeker in uitwedstrijden." Stefan Walhain pikte na de rust ook zijn doelpuntje mee en voor de statistieken mocht Alblasserdam vanaf elf meter de eretreffer maken. "Een beetje lullig voor mijn keeper Jochem van der Werff, die heel graag de 'nul' had gehouden. En dat snap ik ook."


Ameide blij met driepunter op concurrent

bergambacht • Ameide pakte belangrijke punten in de kelderkraker tegen Bergambacht. Met 1-4 zegevierde de ploeg van Jan Verveer. "Na de eerste helft keken we tegen een 1-0 achterstand aan en waren we het eigenlijk helemaal kwijt. In de rust zijn er best wel harde woorden gevallen, maar die zijn wel goed opgepakt", analyseerde Verveer. Geholpen door een eigen Bergambachts doelpunt pakte Termei de handschoen wel op. Door twee goals van Roel de Kruijk en eentje van zijn ingevallen zwager Kevin Kroeze werd de eerste uitoverwinning van dit seizoen geboekt. "Een wedstrijd met twee gezichten. Gelukkig is er goed naar elkaar geluisterd in de rust."


Streefkerk in blessuretijd voorbij GRC 14

streefkerk • In een gelijkopgaande wedstrijd trok uiteindelijk gastheer Streefkerk met 2-1 aan het langste eind. Na een discutabele en benutte pingel zat de thuisploeg met een achterstand aan de thee. "We kwamen 'keigoed' de kleedkamer uit", genoot voorzitter Chris de Lange na afloop. Hij zag Andy van Vugt de gelijkmaker scoren. Vervolgens bleven de kansen over een weer onbenut. "Op de late goal van Olaf Wols, een fraai afstandsschot na een prima pass van Jaro Lieuwen, had niemand meer gerekend."


Knappe zege Arkel bij Drechtstreek

papendrecht • Asv Arkel lijkt de weg omhoog te hebben gevonden. De 0-2 zege op Drechtstreek was verdiend. "Een prima overwinning. Het was niet altijd even mooi, maar de drie punten zijn belangrijk in deze fase van de competitie", aldus trainer Leon Elands. De 0-1 van Wesley Swets gaf zijn pupillen vertrouwen. Han Dubbeldam verdubbelde de marge nog voor rust met een prachtig stiftballetje. De mogelijkheden om meer goals te maken bleven onbenut. "Maar ik heb ze weer zien knokken met elkaar, Ik ben dan ook blij met deze drie punten. Niet alleen omdat de ploegen onder ons wisten te winnen. Want ik vind dat je eerst naar jezelf en dan pas naar uitslagen van de andere ploegen moet kijken."