Nieuw-Lekkerland dendert door

ridderkerk • Nieuw-Lekkerland heeft zaterdag een 0-2 overwinning geboekt op RVVH. RVVH startte fel, maar kon niet voorkomen dat Sven Schilders met een kopbal, na een uitstekende voorzet van Tim van der Zee, de 0-1 voorsprong op het scorebord zette. RVVH zette aan, maar miste voor rust een honderd procent kans. Voor een leeg doel werd jammerlijk gemist, maar ook goed keeperswerk van Nick Schutte stond de gelijkmaker in de weg. Na rust waren er kansen over en weer maar tot echt goede doelpogingen kwamen beide partijen niet. In de 60ste minuut werd een RVVH-speler, vanwege natrappen, met een directe rode kaart van het veld gezonden. RVVH kreeg het na het wegzenden van deze speler een steeds fanatieker spelende groen-witte eenheid tegenover zich. Jip Kegge kon in de 80ste minuut met een machtig schot aan alle onzekerheid een einde maken. Zijn schot was voor de Ridderkerkse goalie onhoudbaar en de verdiende 0-2 score en uiteindelijke zege kon worden bijgeschreven.

Verdienstelijk punt voor De Zwerver

kinderdijk • De Zwerver heeft zijn huid duur verkocht in de thuiswedstrijd tegen het hooggeklasseerde XerxesDZB. De Kinderdijkers finishten op 1-1 tegen de Rotterdamse club. "Een prima resultaat tegen één van de topploegen van onze afdeling”, vond De Zwerver-trainer Joery van der Waal. "Met een beetje mazzel hadden we zelfs een driepunter uit het vuur kunnen slepen. Dan denk ik vooral aan de laatste minuut van de eerste helft. We hadden een strafschop moeten krijgen, maar de scheidsrechter wilde daar niet in mee.” Eerder in het eerste bedrijf was XerxesDZB op een 0-1 voorsprong gekomen. Youssef Lamrid produceerde de gelijkmaker.