VVAC wint degradatie-kraker bij HSSC'61

hei- en boeicop • VVAC heeft zaterdag belangrijke zaken gedaan in de strijd om lijfsbehoud. Tegen directe concurrent HSSC’61 wonnen de Ottolanders met 1-3.

De thuisploeg kwam na een klein kwartier spelen nog wel op voorsprong via een treffer van aanvoerder Nicky van Dam. Twee minuten later maakte Jesse de Bruin echter alweer op fraaie wijze gelijk. Op slag van rust kopte Rick Damsteegt de bezoekers op voorsprong, waarna Bart Koomans op het uur de 1-3 binnentikte, nadat een schot van Christiaan Leeuwis tegen de paal was beland.
HSSC’61-trainer Marcel van Steenis baalde vooral dat zijn ploeg in de eerste helft had verzuimd om de leiding te nemen. “Daarin waren we namelijk echt de bovenliggende partij, maar missen wij een kans of vier. Zij hebben aan anderhalve kans genoeg om twee keer te scoren.”
Zijn collega Maarten de Bruijne erkende dat zijn ploeg het aanvankelijk lastig had. "We hadden met name moeite met hun buitenspelers. Tien minuten voor rust kregen we dat meer onder controle. In de tweede helft zijn we na de 1-3 niet echt meer in de problemen geweest. Een eervolle vermelding voor centrale verdediger en debutant Rubin de Bruin is nog wel op zijn plaats.”