• De punten gingen mee naar Nijkerk.
• De punten gingen mee naar Nijkerk. Foto: Rick den Besten

Slechte thuisbeurt SteDoCo met verlies tegen opklimmend Sparta Nijkerk

hoornaar • SteDoCo had het gat met koploper GVVV kunnen verkleinen tot drie punten. De Veenendalers speelden gelijk, maar de mannen van trainer Rick Adjei verslikten zich in de oranje Spartanen uit Nijkerk, die met 0-2 zegevierden aan de Groeneweg.

"Het begin van de eerste helft en bij aanvang van deel twee was de wedstrijd voor ons. We hadden de twee, drie kansen op nog geen zes meter moeten maken. Toen we ongelukkig op achterstand kwamen, konden we geen vuist meer maken. Ook de dubbele wissels hadden niet het gewenste effect. In tegenstelling tot andere wedstrijden, want toen wisten de ingevallen aanvallers wel het verschil te maken", zag Adjei.

Een scherpe analyse. Want SteDoCo startte uitstekend. Een geweldige rush van Sjaak Kuyper eindigde met een perfecte pass op het hoofd van Joran Schröder, die feilloos afrondde. Er ging een streep door de vroege openingsgoal. Onterecht bleek later op de middag, toen de beelden konden worden teruggezien. Een grove fout van de assistent-scheidsrechter.

SteDoCo was echter niet uit het veld geslagen. En omdat ook de Nijkerkers lekker meebalden, was het genieten geblazen. Het voorjaarszonnetje werkte lekker mee. Sjaak Kuyper en Danny van Haaren hadden de heerlijke voetbalmiddag nog meer kleur kunnen geven, door SteDoCo wel op voorsprong te zetten. Dat gold ook voor Spartaan Mike Ahrens, die een makkelijk gegeven strafschop na een ongelukkige handsbal van Ibrahim Touré miste. Gescoord werd er niet in de levendige eerste helft.

Na rust hetzelfde spelbeeld. Tot het moment dat de gasten op voorsprong kwamen. Op het uur werd aanvoerder Roy Bakkenes niet echt slim ten val gebracht. De gewezen prof, maar ook oud-speler van DOVO, ging zelf achter de bal staan. Via een Hoornaars lijf verdween de bal achter doelman Maarten de Fockert.
Elvio van Overbeek werd direct ingebracht voor Sjaak Kuyper. Het gewenste effect bleef uit. Geen ballen van de zijkant voor spits Schröder. Sterker nog, SteDoCo raakte de controle op de wedstrijd volkomen kwijt. Na weer een domme overtreding op Bakkenes, krulde de nummer 17 ook de 0-2 op het scorebord. De wedstrijd was gespeeld. Maarten de Fockert gaf de thuisploeg met twee fraaie reddingen nog enige hoop, maar dat bleek een ijdele versie te zijn.