vrijdag 10 maart

Cabaret met Martijn Koning
20:15, Papendrecht. In Theater De Willem verzorgt Martijn Koning de cabaretvoorstelling Appeltjes schillen. Rauw en altijd met bravoure, dat is Martijn Koning. In deze nieuwe voorstelling Appeltjes Schillen vertelt hij flink de waarheid. Over zichzelf! Zo'n pijnlijk onderwerp, en dan toch zó grappig. Entree bedraagt 21,50 euro. Voor meer informatie en kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

zaterdag 11 maart

Grote vlooienmarkt in Meerkerk
9:00, Meerkerk. In de bedrijfsloods van de firma Bovekerk, Energieweg 13, staan bijna honderd kramen met allerhande producten klaar tijdens de vlooienmarkt. Ook is er een kofferbakverkoop. Bezoekers zijn welkom tot 14.00 uur. De entree is gratis. Verkrijgbaar zijn onder meer antiek, curiosa, speelgoed, boeken, servies, sieraden, kleding, gereedschap, huishoudelijke apparaten en babyspullen.

Clive John & The Spirit Band in De Willem
20:15, Papendrecht. In Theater De Willem verzorgt Clive John & The Spirit Band de Johnny Cash Roadshow. Het programma is een hulde aan Johnny Cash en zijn vrouw June Carter. De Engelse Clive John met The Spirit Band benaderen met grote precisie de originele Cash show. June Carter krijgt gestalte in de persoon van Jill Schoonjans. De Roadshow vertelt het verhaal van 1950 tot 2002 met alle grote hits als Ring of Fire en Walk the Line. Met volop filmbeelden en duetten van Cash en Carter. Entree bedraagt 29 euro. Voor meer informatie en kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

maandag 13 maart

Koersbal in Strevenaer
14:30, Streefkerk, De Strevenaer. Koersbal voor senioren.

dinsdag 14 maart

Spelmiddag in Strevenaer
14:00, Streefkerk, De Strevenaer. Spelmiddag voor senioren.

woensdag 15 maart

Huis van de Waard Brandwijk
9:30, Brandwijk, Kerkweg 10. In verenigingsgebouw De Overstap is er tot 12.00 uur een inloop voor koffie, thee en een praatje met een vrijwilliger. Ook kunnen bezoekers een spelletje doen, biljarten of creatief bezig zijn. Info: Anie de Visser, 06-55545882.

Dorpskamer Noordeloos
10:00, Noordeloos, Noorderhuis. Inloop tot 12.00 uur. Activiteit met GiGa Molenlanden.

De dag door met dementie door Dick Kits
19:00, Alblasserdam, cultureel centrum Landvast, Haven 4. Mensen met dementie verdienen de beste hulp en zorg. Dit begint met kennis over dementie. Die kennis, die onder meer in het boek 'De dag door met dementie' staat, deelt Dick Kits tijdens een interactieve lezing voor mantelzorgers, familie, vrienden, zorgverleners en wie ook maar in contact is of komt met iemand met dementie. In de lezing gaat Dick Kits allereerst in op de oorzaak van het vaak onbegrepen gedrag. Hoe kun je omgaan met onrust, boosheid en agressie? Hoe belangrijk is mijn eigen houding daarin en hoe belangrijk zijn mijn empathische vaardigheden? De lezing geeft daarnaast handvatten voor de omgang met mensen met dementie. Vragen van toehoorders komen aan bod. Inloop: 18.30uur. Aanmelden voor 15 maart via ketenzorgdementiewaardenland@rivas.nl.

donderdag 16 maart

Repaircafe Giessenburg
Donderdag 16 maart is het repaircafe weer open van 10 - 12.00 uur in het duurzaamheids centrum (de Oude Bieb). Doe iets eenvoudigs en Kom langs met een kapot apparaat of iets dergelijks dan kijken wij of we het kunnen maken. Weggooien kan altijd nog.

Open eettafel Brandwijk en Molenaarsgraaf
12:00, Brandwijk, Kerkweg 10. In het gebouw van MeVe vindt een open eettafel voor 55-plussers uit Molenaarsgraaf en Brandwijk plaats. Aanmelden bij Bea den Besten, 0184-641206.

Huiskamer Ottoland en Goudriaan
16:30, Ottoland. In de Huiskamer van Ottoland en Goudriaan, A 94 (Achter het Regthuis) is er tot 14.15 uur Bewegen 60+. Vanaf 14.30 uur inloop voor een spelletje of praatje met een vrijwilliger. Van 15.00 tot 15.45 uur is er de nieuwe activiteit 'Geheugentraining'. Onder leiding van Ada Korevaar worden taal- en woordspelletjes gedaan. Om 17.30 uur gezamenlijke maaltijd, kosten 3 euro. Aanmelding uiterlijk één dag van te voren bij Lyda van Leussen, 06-5313 7754.

Huis van de Waard Nieuw-Lekkerland
14:30, Nieuw-Lekkerland. In het Huis van de Waard is er gelegenheid elkaar tot 16.30 uur te ontmoeten. Er is een sjoelwedstrijd. Info: Wilma Neven, 06-27281714.

Passage Giessenburg
19:45, Giessenburg, De Til. Postbode Gerard van Brakel komt bij Passage Giessenburg vertellen en laten zien hoe het is om postbode te zijn. Hij deelt zijn ervaringen die hij onderweg opdeed.

Veldhuis & Kemper in De Willem
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. In Theater De Willem aan de Van der Palmstraat in Papendrecht verzorgen Veldhuis & Kemper op donderdag 16 maart vanaf 20.15 uur de cabaretvoorstelling Hou dat vast.“De eerste helft van je leven ben je bezig iemand te worden, de tweede helft van je leven ben je bezig te accepteren dat het niet is gelukt", een citaat van Schopenhauer. Deze uitspraak vormt de basis voor Hou Dat Vast, het cabaretprogramma van het gevierde duo Veldhuis & Kemper. Een hilarische, confronterende en ontroerende avond over vriendschap, relaties en liefde.Het is 20 jaar geleden dat de mannen voor het eerst samen op het podium stonden. Je zou zeggen dat ze elkaar na zo'n tijd goed kennen, maar is dat wel zo? Ze denken dat ze elkaar alles kunnen vertellen, maar of dat nou zo verstandig is... Confronterend grappig is het in ieder geval wel. Met ontroering als onverwachte bonus. Dat weten ook de bezoekers van hun laatste programma Geloof ons nou maar, waarmee Veldhuis & Kemper naast volle zalen en prachtige recensies ook een schitterende nominatie voor de belangrijkste cabaretprijs van Nederland 'de Poelifinario' in de wacht sleepten.Entree bedraagt 27 euro. Voor meer informatie en kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.