Niet mooi, wel punten voor Arkel

arkel • Na de blamage van een week eerder herpakte Arkel zich uitstekend. Laagvlieger Bergambacht werd, zij het nipt, met 4-3 huiswaarts gestuurd. "Vooraf heb ik in de bespreking aangegeven dat het niet mooi hoeft te zijn, maar dat er wel strijd moest worden geleverd. Behoudens de eerste vijf minuten, toen we op 0-1 achterstand kwamen, is er goed geluisterd", genoot Arkel-trainer Leon Elands na de welkome driepunter. De in een vrije rol acterende Wesley Swets schoot de 1-1 ruststand op het houten scorebord. "Vervolgens lieten mijn spelers zien dat ze wilden winnen." Corné van Horik en Remie Schuurman schoten kort na rust de thuisploeg in veilige haven. "Dat dacht ik ook, maar binnen twee minuten werd het 3-2. Gelukkig verdubbelde Corné de marge. Op het eind werd het nog wel 4-3, maar toen was de strijd al gestreden."


Ameide komt tekort tegen Hardinxveld

ameide • Op het eigen Meihoven kon Ameide een beter voetballend Hardinxveld een klein helftje bijhouden. "Tot de 0-1 in de 38e minuut hebben we het goed gedaan, maar daarna moesten we tegen deze betere ploeg meer het spel gaan maken en dat is ons niet gelukt. We zijn op waarde geklopt", oordeelde Ameide-trainer Jan Verveer na de 0-2 nederlaag. "Volgende week de degradatiekraker tegen Bergambacht. Een belangrijke pot, maar die spelen we eigenlijk elke week."


VVAC recht rug tegen Schoonhoven 

ottoland • VVAC hield drie belangrijke punten thuis op De Put. Met 3-2 werd gewonnen van middenmoter Schoonhoven. "We kwamen vroeg op achterstand, maar toen Jesse de Bruin richting de rust de gelijkmaker scoorde zaten we eindelijk een beetje in de wedstrijd. Prompt viel de 1-2, toch een domper net voor we het kleedlokaal binnenstapten", aldus De Bruijne, die nippend aan de thee orde op zaken wist te stellen. Want door goals van Christiaan Leeuwis en Lennart Houweling was het halverwege de tweede helft 3-2 voor VVAC. De groenwitten kwamen nog met de schrik vrij toen op het eind een Schoonhovense poging via de onderkant van de lat net niet over de doellijn viel. Het blijft overigens opvallend dat VVAC de punten pakt tegen de ploegen uit het linkerrijtje, maar het veelal laat afweten tegen de directe concurrentie. 


Ammers: weinig moeite met Rhelico

groot-ammers • Een slordig Groot-Ammers beleefde een makkelijke middag tegen Rhelico. De 3-0 stond al vroeg op het scorebord. Sam Beekman opende de score, waarna in deel 2 Hasan Abdirahim en Ricky Eijkelenboom de overige productie voor hun rekening namen. "We gingen te nonchalant om met de vele kansen. Maar ik ben tevreden met deze verdiende overwinning. Als we blijven winnen van de laaggeklasseerde ploegen en de spannende reeks tegen Herovina, Peursum, Asperen en Unitas goed weten door te komen, dan kan het een mooie Pasen worden", aldus Ammers-trainer Bertus van Schaik.