• Milan van Dijk was goud waard voor Meerkerk.
• Milan van Dijk was goud waard voor Meerkerk. Foto: Nico Van Ganzewinkel

Milan van Dijk redt punt voor Meerkerk

everdingen • SC Everstein en SV Meerkerk hebben beide een punt overgehouden aan de onderlinge ontmoeting van zaterdag.

In Everdingen werd er voor rust niet gescoord, maar leidde een vermakelijke tweede helft uiteindelijk tot een 2-2 eindstand. De ploegen hadden het spektakel bewaard voor na de rust. De tweede helft was koud begonnen of Robbie de Roos schoot van dichtbij de 1-0 binnen. Na 65 minuten mocht Everstein niet mopperen dat scheidsrechter Murat Baysan slechts een gele kaart trok voor een overtreding van Victor Snoek net buiten de zestien. Tien minuten later viel toch de gelijkmaker. Meerkerk-back Bart de Bruijn gaf de bal lag voor bij de tweede paal, waar Milan van Dijk opdook en binnenprikte.
Everstein, dat er lange tijd nauwelijks uit was gekomen, schrok echter niet en maakte twee minuten later alweer de 2-1 via Gerwin het Lam. Even leek het erop dat Everstein de drie punten in Everdingen zou houden, maar vijf minuten voor tijd was daar toch Milan van Dijk die tekende voor de terechte gelijkmaker. Hij schoot van dichtbij binnen, nadat Ricardo de Keijzer een schot van Bart de Bruijn eerst stopte. Diezelfde De Bruijn trog kort daarna ook nog de lat, waarmee de puntendeling bezegeld was. Meerkerk-trainer Gert-Jan Koekkoek vond dat drie punten iets te veel van het goed waren geweest. "Daarvoor was het vandaag gewoon niet goed genoeg. Wel vind ik het knap dat we twee keer terugkomen van een achterstand onder deze omstandigheden. Dan heb ik het ook over het slechte veld."