• Belangrijke driepunter voor Streefkerk op Scalune.
• Belangrijke driepunter voor Streefkerk op Scalune. Foto: Rick den Besten

Streefkerk vergroot gat met Schelluinen tot negen punten

schelluinen • De belangen waren groot tussen de voormalige derdeklassers Schelluinen en Streefkerk. En dat was aan het belabberde spel goed af te zien. Uiteindelijk gingen de bezoekers, na de 1-2 zege, met de drie punten aan de haal.

"Lelijk winnen is ook winnen", riepen de Strevelanders tegen elkaar op weg naar de warme douche. "Niemand wilde vandaag verliezen en dat hebben we gelukkig ook niet gedaan", glimlachte Streefkerk-aanvoerder Tim den Besten, niet veel later sjouwend met een kratje bier. Trainer Ferry van Dijk dacht er ook zo het zijne van. "Na een goed gesprek afgelopen dinsdagavond stonden de neuzen weer dezelfde kant op. Toch begonnen we vandaag niet goed. We wisten niet echt raad met hun 4-4-2 systeem en mochten van geluk spreken, dat we niet op achterstand werden gezet."

Gelijk had de interim-trainer, die samen met Bart Toom de kar trekt. Schelluinen miste maar liefst acht spelers, maar daar was in de openingsfase weinig van te merken. De thuisploeg voetbalde prima en kreeg ook kansen. Damien de Jong miste voor open doel de kans om de score te openen. Een paar minuten later pegelde Kenny Lagendijk een ietwat makkelijk gegeven vrije trap, door de warrig fluitende scheidsrechte Bayram Cakir, richting de kruising. Doelman Jurian Vet ranselde de 'zekere' 1-0 uit zijn doel. Op het halfuur hielp Bram Pons de derde blauwwitte kans om zeep.

Schelluinen-aanvoerder Jordi de Groot scoorde wel, maar in zijn eigen doel. Een vrije bal van Jaro Lieuwen kreeg De Groot ongelukkig op zijn achterbeen; 0-1.  Een kopbal van Yannick de Bondt leek kort voor rust de verdiende gelijkmaker op te leveren. Maar Sietse van Driesten haalde de bal van de doellijn. "We hadden halverwege minstens met 3-1 voor moeten staan. We vergaten onszelf te belonen", fronste trainer Richard van Gils zijn wenkbrauwen.

Na rust zakte zijn ploeg ver weg. Mijndert de Jong maakte in minuut 55 0-2, waarna Emilio Prins halverwege de tweede helft de derby definitief in het slot had moeten gooien. Vrijwel uit het niets bracht invaller Fadelme Elonga met een prachtig schot de spanning volledig terug; 1-2. Schelluinen schakelde een tandje bij, ook toen routinier Erik Kerkhoven na een ferme duw in het gezicht van Olaf Wols met rood het veld moest verlaten. Yannick de Bondt en zelfs doelman Jochem van der Werff wisten de gelijkmaker echter niet te scoren.