Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

Dames 1 WIK neemt twee punten mee naar Groot-Ammers

Sport

GROOT-AMMERS • Het eerste damesteam van volleybalvereniging WIK uit Groot-Ammers heeft in het afgelopen weekend met 3-2 verloren van Hovoc uit het Limburgse Horst.

In de eerste set werd er direct sterk gestart door de Ammerse dames. De opdrachten van coach Robbin Vink werden goed uitgevoerd. Het team speelde met veel servicedruk en maakte de kansen af. Dit leidde tot een 17-25 overwinning.

In de tweede set werd het spel iets wisselvalliger en Hovoc sloeg op het juiste moment toe: 25-23 voor Hovoc. Ook de derde set ging naar Hovoc. WIK maakte de kansen niet goed af en verloor met 25-17.

De ploeg zette alles op alles om het tij te keren en dat lukte in de vierde set: 21-25. Zo werd er nog een vijfde afgedwongen. Hovoc mocht daarin beginnen met serveren en bracht direct servicedruk. WIK maakte een aantal passfouten, waardoor ze al snel op achterstand kwamen. De Ammerse volleybalster knokten zich terug, waarna Hovoc bij 11-11 een time-out. Helaas maakte WIK in de slotfase te veel fouten en moest de set aan Hovoc gelaten worden: 16-14.

Ondanks het verlies is WIK tevreden met de twee gewonnen sets. “De stijgende lijn is ingezet”, redeneert de ploeg.