• Protesten na het afkeuren van de openingsgoal.
• Protesten na het afkeuren van de openingsgoal. Foto: Rick den Besten

Groot-Ammers herovert koppositie

spijk • Op basis van een sterke tweede helft won periodekampioen Groot-Ammers dinsdagavond verdiend met 1-3 van Spijk. 

De geelzwaren heroverden hierdoor de koppositie op Herovina en hebben ook nog eens een wedstrijd minder gespeeld. Commotie en ongenoegen was er genoeg in Spijk, met name over wel en niet afgekeurde goals.
"Het was een spannend potje. We hadden het best lastig", aldus Groot-Ammers trainer Bertus van Schaik na afloop. "We kwamen vrij vroeg op voorsprong. Bij een voorzet van Stefan Ros bleef Ricky Eijkelenboom keurig achter de bal en scoorde 0-1. Op advies van de grensrechter werd het doelpunt echter afgekeurd. Een minuut later lag de bal er aan de andere kant wel in en stonden we op achterstand." In de tweede helft oogden de gasten uit de Alblasserwaard een stuk fitter. Iets over het uur maakte Hassan Abdirahim de gelijkmaker en niet veel later tekende Stefan Ros voor de 1-2. Aan die goal kleefde een buitenspellucht, maar scheidsrechter Nico Hardenbol liet zijn Spijkse assistent ditmaal staan. Toen in de slotfase de thuisploeg door een rode kaart en teveel gebruikte wissels met negen man kwam te slaan, gooide Groot-Ammers de wedstrijd in het slot met een goal van Sem van der Grijn.
"We hebben met de behaalde periodetitel een zekerheidje op zak, maar we gaan natuurlijk proberen meer te pakken. Maar we kijken van wedstrijd naar wedstrijd en daarom gaat nu de focus eerst op het thuisduel tegen Rhelico", besloot Van Schaik.