Collectief falen SV Noordeloos

beesd • In de Betuwe liep SV Noordeloos tegen een lelijke zeperd op. "Een goede dag voor Unilever, want deze 2-0 nederlaag kost heel veel zeep", lachte trainer Hans Duijzer als een boer met de bekende kiespijn. Zijn ploeg gaf vanaf het begin niet thuis. "Zij wilden winnen en wij dachten aan winnen. Schijnbaar kunnen we ons wel opladen voor de derby's tegen Peursum en Groot-Ammers, maar niet tegen een ploeg als Beesd. Hopen dat het bij deze uitglijder blijft. Voor nu uithuilen en opnieuw beginnen." Duijzer zag Patrick Slijkoort in de eerste helft nog wel een dot van een kans missen, maar na rust - windje in de rug - gingen de ballen veel te hard en kreeg de vijandelijke doelman geen bal meer op doel.


Patrick Mesker matchwinner en held op Meihoven

ameide • De tweestrijd tussen gastheer Ameide en het bezoekende Haastrecht leek geen winnaar te krijgen. Totdat Patrick Mesker werd ingebracht, die in de slotminuut de volkomen onverwachte 1-0 op het scorebord zette. "Normaliter speelt hij in het tweede elftal, als rechtsback. Ik liet hem nu een kwartier voor tijd, op hoop van zegen, invallen. Met zijn schot verraste hij de keeper en ons ook eigenlijk wel. Na afloop werd mij gevraagd of Patrick volgende week tegen Hardinxveld in de spits begint. Maar daar heb ik wijselijk niet op geantwoord, eerst een feestje vieren op deze zege", genoot Ameide-trainer Jan Verveer. 


Streefkerk in laatste minuut onderuit

streefkerk • Tegen laagvlieger Heukelum had Streefkerk zich een goede dienst kunnen bewijzen. Maar de Strevelanders lieten de Gelderlanders ontsnappen en zagen Heukelum in de slotminuut de 1-2 scoren. 

"Een fantastisch doelpunt van Ricardo Papilaya", sipte Streefkerk-coach Ferry van Dijk na de nederlaag. "We hebben verzaakt om, na de openingstreffer van Jaro Lieuwen in de 18e minuut, de wedstrijd af te maken. In de tweede helft kregen we steeds meer moeite met het spel en gaven we het middenveld uit handen. Heukelum kwam op gelijke hoogte en zelfs meer... Jammer, want we hadden goede zaken kunnen doen door Heukelum op elf punten achterstand te zetten. Nu zijn het er maar vijf en zullen we naar beneden moeten gaan kijken."


Beschamende vertoning ASV Arkel

arkel • Een zwaar gehavend Arkel kon het niet bolwerken tegen een niet eens flitsend Schoonhoven. De 1-4 nederlaag sprak boekdelen. "We misten niet alleen kwaliteit, maar ook automatismen. Halverwege stonden we met 0-1 achter en was de wedstrijd allerminst gespeeld. Ook niet toen het 0-2 werd. Wesley Swets scoorde de aansluittreffer, maar toen kort daarna uit nota bene een ingooi van ons de 1-3 en de 1-4 vielen was het wel gedaan", zag Arkel-trainer Leon Elands tot zijn ongenoegen.