VVAC geeft in eerste helft kelderduel niet thuis

everdingen • SC Everstein heeft de kelderkraker tegen VVAC winnend afgesloten. Wessel Bergshoeff scoorde voor rust tweemaal en kroonde zich daarmee tot man van de wedstrijd.

De zege was, vooral op basis van de eerste helft, verdiend te noemen. Na een half uur viel de 1-0. Wessel Bergshoeff kwam door over de rechterflank en schoot vanuit een lastige hoek prima raak. Een kleine tien minuten later zat Everstein helemaal op rozen toen Bergshoeff de voorsprong verdubbelde. VVAC kreeg een corner, maar die werd door Everstein middels een lange peer naar voren verdedigd. De bal viel tussen de defensie van VVAC en keeper De Hoop in. Bergshoeff pikte de bal op en rondde koelbloedig af.

De overwinning kwam voor de Everdingers nooit echt in gevaar, al had dat zomaar anders kunnen zijn als Jesse De Bruin twee minuten na rust iets verder naar rechts had gemikt.Helaas voor hem eindigde zijn schot in de korte hoek tegen de paal. Tien minuten voor tijd maakte De Bruin een soortgelijke actie en schoot hij naast. Tussendoor kwam Everstein nog wel goed weg toen er een goal van VVAC om onduidelijke reden werd afgekeurd en de bezoekers tevergeefs een strafschop claimden na een vermeende handsbal.