• Schelluinen versloeg Altena met 3-1.
• Schelluinen versloeg Altena met 3-1. Foto: Rick den Besten

Schelluinen boekt moeizame zege, maar heeft lek nog niet boven

schelluinen • Tegen het al bijna gedegradeerde Altena deed Schelluinen wat het moest doen. Met 3-1 wonnen de blauwwitten de degradatiekraker op een zonnig, maar bijzonder fris en winderig sportpark Scalune.

"Het ging niet makkelijk, zelfs moeizaam. Maar we hebben wel drie punten gepakt en die schrijven we er mooi bij ", zuchtte Schelluinen-aanvoerder Jordi de Groot na afloop diep.

Aanvankelijk leek er geen vuiltje aan de lucht voor zijn ploeg. Al na 30 seconden wist Schelluinen de score te openen. Een terugspeelbal van een Nieuwendijker werd nog aangeraakt door een blauwwit been. Maar toen de bal werd opgeraapt door Altena-keeper Bas Visser, gaf scheidsrechter Niels Felix uit Den Haag toch een vrije trap aan de thuisploeg. Kenny Lagendijk pakte het cadeautje graag uit en schoot fraai de 1-0 binnen. Altena was volledig van slag, maar Schelluinen hielp de ene na de andere kans om zeep.

Pas richting de thee nam de gastheer wel afstand. Jordi de Groot kopte een corner van Lagendijk binnen en niet veel later rondde Fadelme Elonga een puike dieptepass van weer Lagendijk perfect af; 3-0. Kort na rust had de ouderwets op dreef zijnde Lagendijk de ongelijke tweestrijd volledig in het slot kunnen gooien, maar vanaf elf meter lukte het de middenvelder niet het kwartet vol te maken.

Onder aanvoering van good-old Hans den Haan rechtte Altena de rug. Met een mooie snoekduik kopte hij de 3-1 tegen de touwen en ook de 3-2 had de bijna 40-jarige spits best kunnen maken. "Die had ik moeten maken. Met hoge verwachtingen begonnen we aan de wedstrijd, zonde dat we weer hebben verloren. Maar de eerste overwinning komt steeds dichterbij", beloofde Den Haan.

"De eerste helft was Altena onwaardig", vulde zijn oefenmeester Marinus van der Pijl aan. "De wind, de zon en het veld werkten niet mee. Alles zat tegen, zelfs de scheids blies niet in ons voordeel. In de tweede helft waren we scherper en zaten we te wachten op de 3-2."

Na de gemiste kans op de aansluittreffer was het vuur direct uit het spel van de Nieuwendijkers. De wedstrijd bloedde dood, ondanks verwoede pogingen van leidsman Felix die strooiend met gele kaarten de match nog enige kleur probeerde te geven.