Afbeelding
Foto: Geurt Mouthaan

Geconcenteerde gezichten tijdens het Molenlanden Dictee in Nieuwpoort

Algemeen

NIEUWPOORT • Stilte en concentratie stonden woensdagmiddag centraal tijdens het Molenlanden Dictee in Het Arsenaal te Nieuwpoort.

Leerlingen uit de groepen zeven en acht van de Molenlandse basisscholen deden daar hun best om de voorgelezen woorden foutloos op te schrijven. Het dictee, geschreven en voorgelezen door kinderboekenschrijfster Annette van der Plas, ging over de geschiedenis van de regio. 

Tijdens het nakijken van het dictee door de jury gingen de kinderen daar nog verder mee aan de slag. Samen met Geofort uit Vuren was een avontuurlijke activiteit bedacht die de geschiedenis verbindt met onze tijd. 

Kinderburgemeester
Onder de deelnemers was ook kinderburgemeester Roos Zeevalkink, die het uitreiken van de prijzen combineerde met het zelf meeschrijven. Zonder mee te dingen naar een prijs, voor de volledigheid.

Een e-reader, de eerste prijs, ging naar Ton Nuijten uit groep 8 van CBS de Hoeksteen. Joas Nieuwenhuize (CBS de Bron) en Boaz Kostelijk (CBS Eben Haëzer Groot-Ammers) wonnen de tweede prijs. De prijswinaars ontvingen twee toegangskaarten voor en beschikbaar gesteld door Geofort, met een boek. Alle deelnemers gingen naar huis met het nieuwe boek van Annette van der Plas: ‘Gevaar rond de Steenfabriek’.