vrijdag 24 februari

Klaverjasavond De Telegraaf
20:00, Groot-Ammers. IJsclub De Telegraaf houdt een klaverjasavond in het ijssclubgebouw. Opgeven kan in duo's en als single. Deelname is gratis voor zowel leden als niet-leden. Zij kunnen zich aanmelden via info@ijsclubdetelegraaf.nl.

Ocobar met Wonderful Tonight
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. De muziek van Eric Clapton zit diep in het DNA van de heren van Ocobar. Clapton speelt in 1963 bij The Yardbirds, het jaar waarin Cok van Vuuren, de virtuoze gitarist van Ocobar, wordt geboren. Clapton is zijn muzikale held en grote voorbeeld. In 1978 draait Rob Wijtman, de drummer van Ocobar, non-stop het singletje Wonderful Tonight. Zijn broer Bart Wijtman krijgt zijn eerste basles in 1985: Forever Man van Clapton staat op zijn lessenaar.In het programma Wonderful Tonight brengt Ocobar een ode aan het ruime oeuvre van Eric Clapton. Entree bedraagt 19 euro. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

zaterdag 25 februari

Cabaretvoorstelling met Silvester Zwanenveld
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Silvester Zwanenveld verzorgt de cabaretvoorstelling Zwijgrecht. Silvester is er inmiddels achter dat 'Je bek houden' soms de allerbeste beste strategie is. Maar laat dat nou net het talent zijn dat deze cabaretier volledig mist. Dus de enige manier om dat duidelijk te maken is door zijn mond open te trekken. Vanuit zijn persoonlijke verhalen komt Silvester altijd tot een voorstelling die nog dagenlang nagloeit. Hard, ontwapenend, gedreven, herkenbaar, bevlogen en oergrappig. Entree bedraagt 17,50 euro. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

maandag 27 februari

Koersbal in Strevenaer
14:30, Streefkerk, De Strevenaer. Koersbal voor senioren.

Lezing Groei en Bloei
20:00, Gorinchem, Nieuwe Hoven 141. Bij Groei en Blei Alblasserwaard geeft Marieke Nolsen een lezing over haar op Engeland gebaseerde pluktuin in Gorinchem. De entree voor niet-leden is 3 euro. Info: www.gorinchem.groei.nl. Marieke is bekend van haar publicaties, onder meer in het tijdschrift Groei & Bloei. Zij vertelt over hoe ze haar eigen tuin vergroot heeft met een decoratieve pluktuin. Hoe is deze tuin aangelegd? Welke constructies je kan maken? Maar vooral welke dahlia’s en één jarigen het goed doen in een pluktuin? Tijdens haar verhaal laat ze beelden zien.

dinsdag 28 februari

Huis van de Waard Liesveld
9:30, Groot-Ammers, Bernhardstraat 15. Inloop voor koffie of thee, een praatje of een spelletje. Er is gelegenheid om te klaverjassen.

Spelmiddag in Strevenaer
14:00, Streefkerk, De Strevenaer. Spelmiddag voor senioren.

woensdag 1 maart

Huis van de Waard Brandwijk
9:30, Brandwijk, Kerkweg 10. In verenigingsgebouw De Overstap is er tot 12.00 uur inloop voor een kop koffie of thee en/of een praatje met een vrijwilliger. Ook kunnen bezoekers een spelletje doen, biljarten of creatief bezig zijn. Info: Anie de Visser, 06-55545882.

African Mama's met Graceland The Concert
20:15, Papendrecht. De African Mama's komen naar Theater De Willem met 'Graceland The Concert'. In Graceland The Concert laten The African Mama's het publiek het concert, waar Paul Simon de aanstichter en dirigent van was, herbeleven. Het begon begin jaren tachtig toen Paul Simon toevallig een cassettebandje in handen kreeg van 'Gumboots'. De stuwende Soweto-sound van gitaren, bas, drums en accordeon herinnerde hem aan de opwindende beginjaren van de rock 'n roll. Niet lang daarna vertrekt Paul Simon naar Johannesburg om met de oorspronkelijke artiesten opnames te maken, met het album Graceland als het ultieme eindresultaat. De sensatie over de (opwindende) mix van Amerikaanse en Zuid-Afrikaanse popmuziek ging hand in hand met de nodige politieke turbulentie. De anti-apartheidsbeweging was op zijn zachtst gezegd niet blij dat Paul Simon de culturele boycot van Zuid-Afrika doorbrak. Entree bedraagt 25 euro. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

donderdag 2 maart

Open eettafel Groot-Ammers
12:00, Groot-Ammers, Hof van Ammers. Meer informatie: Hennie Kortleve, 0184-661684, of Ria Verheij, 0184-662667.

Open eettafel Goudriaan en Ottoland
12:00, Goudriaan. In dorpshuis De Multistee is er een opeen eettafel voor 55-plussers uit Goudriaan en Ottoland. Inloop vanaf 11.45 uur. Kosten: 10 euro. Meer informatie: Ans van Rijn, 06-2216 1159.

Huis van de Waard Nieuw-Lekkerland
14:30, Nieuw-Lekkerland. Tot 16.30 uur is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten met een kop koffie of thee, een praatje en/of een spel. Tevens is er een voorjaarsactiviteit.