Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Hoera momentje

Als politie maken wij veel mee. Het is vaak spannend, stressvol, maar af en toe is er ook een hoera momentje. Zo ook in het hieronder omschreven voorval.

Als wijkagent werd ik gebeld door een lid van de Klankbordgroep Groot-Ammers. Zij hadden een vergadering en het trouwe lid, dat nooit verstek laat gaan, was er nog steeds niet. Daarbij werd gezegd dat hij diabetes had. “Piet kan jij even bij Jan gaan kijken” was het verzoek.

Ik heb collegae gebeld, die op de spoed zaten en die zijn gaan kijken. Jan’s auto stond voor de deur, computer stond aan en het vreemde was dat boven op de slaapkamer licht brandde. Een buurvrouw van Jan die een sleutel had gaf deze aan de collegae. Deze gingen naar binnen en hebben de woning bekeken.

Op de slaapkamer troffen zij Jan aan die naast het bed op de grond lag. Jan’s hartritme was van slag en hij zweette heel erg. Jan’s maakte een afwezige indruk en het ergste werd gevreesd. Ambulance medewerkers dienden de juiste medicatie toe en toen ging het al iets beter. Jan werd opgenomen in het Beatrixziekenhuis.

Enkele dagen later belde ik Jan’s dochter op. Die vertelde dat het maar goed was dat er gebeld was en dat wij waren wezen kijken. Als er niet was gebeld en Jan dus niet was aangetroffen, hadden wij de andere dag vermoedelijk een lijkvinding gehad. Ik heb een weekje daarna nog even een bezoekje gebracht bij Jan. Jan zijn suikerwaarden waren toen weer goed, maar op de bewuste avond had hij een hypo. Bloedsuikerwaarde was rond de 2.5 Mmol/l, dus levensbedreigend als er niet op tijd ingegrepen wordt. Jan was de beller van de Klankbordgroep en de politie erg dankbaar.

De moraal van dit verhaal is het volgende. Beter een goede buur, dan een verre vriend. En houd elkaar in de buurt goed in de gaten en onderhoud een netwerk die u weer in de gaten houdt. Je weet nooit wanneer jij hulp kan bieden of gebruiken.

En ook bij bovenstaande voorvallen kunt u ons altijd bellen, want wij verlenen hulp aan diegene die dit behoeven. Bij levensbedreigende situaties 112. En zoals eerder geschreven dit was achteraf echt een ‘Hoera momentje'.

Uw wijkagent Piet