• Herovina en Peursum wisten het net niet te vinden (0-0).
• Herovina en Peursum wisten het net niet te vinden (0-0). Foto: Nico van Ganzewinkel

Peursum schiet weinig op met gelijkspel

herwijnen • Op sportpark De Kol werd niet gescoord bij het duel tussen koploper Herovina en Peursum, de nummer vijf in de rangschikking. In de eerste helft waren er kansen voor Herovina en na rust was Peursum de bovenliggende partij en had die ploeg een aantal mogelijkheden om de winnende te scoren.

Op een stroef veld bleef de stand echter dubbelblank, waarmee het zelf niet in actie komende Groot-Ammers spekkoper was. De geelzwarten blijven in de 4e klasse E vooralsnog de beste papieren houden.

De eerste kans was na zeven minuten voor de thuisclub. De behendige Senna Zwamborn omspeelde zijn tegenstander en lanceerde Jesse van Vliet, die in de handen van de keeper schoot.

Uit de hoek getikt

Van Vliet speelde een sterke eerste helft en was een aantal keren dicht bij een doelpunt. Hij kopte een corner van Zwamborn over en verder werd een vrije trap van zo’n 30 meter van de dynamische middenvelder ternauwernood uit de hoek getikt door keeper Derek Peeters.

Het enige wapenfeit van Peursum in de eerste helft was een kopballetje van Jurre Nomen.

Goed uit de kleedkamer

Peursum kwam na rust goed uit de kleedkamer. Een voorzet van Den Hartog werd geschampt door spits Jurre Nomen en belandde naast het doel. Dit was het begin van een open wedstrijd met een offensief voor de gasten uit Giessenburg. Menno de Jong en Martijn Rietveld hadden de kans om te scoren, maar zij schoten naast.

Mitchell Huisman was namens Peursum het dichtst bij een doelpunt. Hij schoot na een scrimmage op de paal. Ook werden er door de goed leidende scheidsrechter Van Bleek uit Tiel twee doelpunten afgekeurd wegens buitenspel.

Van de lijn gehaald

Aan de andere waren Van Vliet, Zwamborn, Kevin Steenbruggen en Timo de Bruijn een aantal keren gevaarlijk via uitbraken. Maar het laatste woord was voor Peursum. In de slotminuten werd op de doellijn een schot van aanvoerder Twan Romeijn gered door de liggende linksback Mark de Joode.

Iedereen tevreden
Met dit gelijkspel schieten beide clubs niet zoveel op. Herovina staat nog bovenaan, maar dreigt de koppositie te verliezen aan Groot-Ammers, dat twee punten en twee wedstrijden minder heeft. Peursum staat nu strak op de vijfde plaats met drie punten achterstand op Asperen. Toch leek iedereen tevreden met dit gelijkspel.

Vergeten om te scoren

Peursum’s aanvoerder Twan Romeijn kon leven met de 0-0. “We schieten hier weinig mee op, maar we zakken niet verder naar beneden. Na twee verliespartijen hadden we dit punt hard nodig. Het was een leuke pot op een zwaar veld. De eerste helft waren zij beter, maar de tweede hadden wij moeten scoren. Al bleven zij erg gevaarlijk.”

Zijn trainer Hans Harmans kon dat beamen.
“Herovina heeft een aantal gehaaide gasten voorin lopen. In de eerste helft was het een typische 0-0 wedstrijd, maar na rust werd het een open wedstrijd en speelden wij om te winnen. We vergaten te scoren.”