• De woningen aan de Doetse Vliet III.
• De woningen aan de Doetse Vliet III. Foto: Aangeleverd

Oplevering woningen Doetse Vliet III in Giessenburg

Algemeen

GIESSENBURG • Begin deze week hebben de bewoners de sleutel van hun nieuwbouwwoning aan de Doetse Vliet III in Giessenburg gekregen.

In opdracht van KleurrijkWonen bouwde Den Dunnen Bouw en Ontwikkeling op uitleglocatie Doetse Vliet 3 in Giessenburg acht woningen.

De beperkte afmeting van de kavel vroeg om een creatieve oplossing. Er zijn vier benedenwoningen en vier bovenwoningen. KleurrijkWonen heeft de woningen toegewezen aan de doelgroep starters, doorstromers en 55+. Dit past goed bij het beleid van de gemeente Molenlanden. Twee centrale voordeuren bieden toegang tot het gebouw.

De woningen krijgen een gezamenlijke tuin. Een hovenier heeft twee tuinontwerpen gemaakt, waaruit de toekomstige bewoners konden kiezen. In het voorjaar start de aanleg van de tuin.

De woningen zijn bijna energieneutraal gebouwd. Dit betekent dat de woningen extra goed zijn geïsoleerd. De energie die door de zonnepanelen wordt opgewekt, kunnen de bewoners gelijk in de woning gebruiken. De woningen hebben geen gasaansluiting.