• HSSC'61 won zaterdag van Ameide.
• HSSC'61 won zaterdag van Ameide. Foto: Nico Van Ganzewinkel

Ameide verliest belangrijk duel

hei- en boeicop • HSSC’61 heeft een belangrijke overwinning geboekt op Ameide in de strijd om lijfsbehoud. Op Het Plein won de thuisploeg met 2-1 in een wedstrijd die beide kanten op had kunnen vallen.

Beide ploegen stonden voorafgaand aan het duel gelijk in punten en dus waren de belangen duidelijk. Ameide begon wat sterker aan de wedstrijd en kreeg na een kleine tien minuten een grote kans op de openingstreffer. Jules de Gans kopte echter uit een corner rakelings over. Tien minuten later kreeg ook HSSC een goede mogelijkheid uit een hoekschop, toen Dennis Bevelander het probeerde met een kopbal. Keeper Fabian den Hartog voorkwam een doelpunt. Het spel golfde vervolgens op en neer. De Heicopse aanvoerde Nicky van Dam was dreigend met een schot van afstand, maar de betere mogelijkheden waren voor de bezoekers. Roel de Kruijk kreeg de grootste kans, maar zijn schot van binnen de zestien miste kracht en kon eenvoudig worden opgeraapt door Bastan Spriel. Toch zou HSSC’61 nog voor de rust tweemaal scoren. In de 42ste minuut speelde uitblinker Nicky van Dam zich knap vrij, waarna hij Remon van Soest met een splijtende steekpass vrij voor keeper Den Hartog zette. Van Soest rondde koeltjes af. Drie minuten later waren de rollen omgedraaid. Van Soest speelde Van Dam op de rand van de zestien aan en die rondde bijzonder fraai af: 2-0.

Na de pauze leek de thuisploeg iets behoudender te gaan spelen. Ameide zette wel aan, maar had moeite om tot echte kansen te komen, totdat de in de rust ingevallen Bas de Kruijk na een klein uur spelen de spanning volledig terugbracht in de wedstrijd. De Kruijk kon van dichtbij binnenwerken na een hoekschop.

Het vervolg van de wedstrijd was eerder spannend dan goed te noemen. Ameide deed er alles aan om gevaarlijk te worden, maar slaagde er nog steeds niet in om uitgespeelde kansen te creëren. HSSC'61 verdedigde sterk, al kwam er soms ook het nodige kunst- en vliegwerk bij kijken. De 2-2 leek lange tijd eerder in de lucht te hangen dan de 3-1, maar in de laatste vijf minuten liet HSSC'61 toch nog na de marge te verruimen. Eerst trof Nicky van Dam de paal, nadat hij Fabian den Hartog had omspeeld. Kort daarna speelden Remon van Soest en Tristan Koet een counter net niet lekker uit. Het bleef bij 2-1.