• De foto's zijn te zien in het Bezoekerscentrum.
• De foto's zijn te zien in het Bezoekerscentrum. Foto: Aangeleverd

Fototentoonstelling over Kinderdijk

kinderdijk • Stichting Werelderfgoed Kinderdijk opende woensdag in het Bezoekercentrum een fototentoonstelling.

UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk opende deze week de deuren weer voor bezoekers. Naast het openen van de bezoeklocaties, werd woensdag ook een fototentoonstelling in het Bezoekerscentrum geopend. Deze tentoonstelling zal een maand lang te zien zijn.
Ter ere van het 25-jarig jubileum als UNESCO Werelderfgoed heeft de Stichting Werelderfgoed Kinderdijk de afgelopen twee maanden een fotowedstrijd gehad met daarin de vraag 'Wat is jouw mooiste herinnering aan Kinderdijk?'.

Van de in totaal 400 foto’s die binnen gekomen zijn, hebben ruim dertig foto’s een plekje in de tentoonstelling gewonnen. Op woensdagochtend opende directeur-bestuurder Peter-Jan van Steenbergen van Stichting Werelderfgoed Kinderdijk samen met de winnende fotografen de tentoonstelling officieel.

Jubileumactiviteiten

Naast de fototentoonstelling vinden er dit jaar meer activiteiten en evenementen plaats om het 25-jarig UNESCO Werelderfgoed jubileum te vieren, van workshops en lezingen tot tijdelijke exposities. In 2023 kun je iedere maand iets bijzonders beleven in Kinderdijk. Zo zijn er op 25 februari drie winterfotografieworkshops.