VVAC in slotseconde onderuit

haastrecht • Met een aantal niet geheel fitte spelers wist VVAC het tegen runner-up Haastrecht net niet bol te werken. In de Krimpenerwaard trok Haastrecht in blessuretijd de winst met 2-1 naar zich toe. "Natuurlijk is dat zuur en heet dat pech, maar de wedstrijd was ook gewoon heel slecht", vond VVAC-trainer Maarten de Bruijne na de nederlaag. "Bart Koomans had te weinig energie en omdat hij dichtbij de ook niet fitte Joran Houweling stond, was dat vanmiddag teveel voor mijn team. Pas na het inbrengen van de wel veel lopende Mike Seton kwamen we wel in de wedstrijd en maakte Joran Houweling voor rust de gelijkmaker." Op het eind werden er in de ogen van De Bruijne onnodige rode kaarten gepakt. "Haastrecht pakte rood, maar vijftien seconden later kreeg Joran zijn tweede gele kaart. Dom, want dat had een unieke kans geweest om te profiteren van een man-meersituatie."


Sv Meerkerk boekt mooie zege 

papendrecht • In de Papendrechtse Oostpolder was Mechiel van Zessen de gevierde man aan Meerkerkse zijde. In blessuretijd trof de verdediger vanaf elfmeter doel; 2-3. "Als je 'm in de laatste minuut maakt, zou je kunnen spreken van een gestolen overwinning. Maar zo voelt het niet. Drechtstreek heeft twee keer gescoord uit dode spelmomenten, verder zijn ze niet gevaarlijk geweest", oordeelde Sv Meerkerk-trainer Gert-Jan Koekkoek. Na de openingstreffer van Melvin van den Heuvel, trok Drechtstreek voor rust de stand gelijk. In deel twee zette Daan van der Leun de gasten opnieuw op voorsprong, maar opnieuw antwoordde Drechtstreek; 2-2. Het slotakkoord was dus voor de trapvaste Mechiel van Zessen. "In de 80e minuut dacht ik 'strik erom en dankbaar zijn met een punt. Want bij Drechtstreek uit zijn er niet veel ploegen, die drie punten pakken", knipoogde een tevreden Koekkoek.


Totale off-day Arkel

hardinxveld-giessendam • Aan de Sluisweg bakten de pupillen van ASV-Arkel trainer Leon Elands er niet veel van. Met maar liefst 8-1 zegevierde Hardinxveld. "Natuurlijk beschikt collega Theo de Boon over een prima elftal, maar je mag nooit met 8-1 verliezen. Nooit", baalde Elands na de smadelijke zeperd. Arkel keek al vroeg tegen een 2-0 achterstand aan en kwam die klap duidelijk niet te boven. "We lieten ze voetballen en dat moet je tegen een ploeg als Hardinxveld niet doen. Deze off-day achter je laten, de scherven oprapen en weer vooruit kijken."


Geen scheids voor Ammers

spijk • De wedstrijd tussen SVS'65 en Groot-Ammers kon geen doorgang vinden. Tot ongenoegen van de koploper kwam er geen scheidsrechter opdagen. "Amateurisme ten top", twitterde Groot-Ammers. Aan het eind van de middag was er toch enige reden tot juichen, omdat concurrent Herovina verloor van buurman ASH.