Dubbele gevoelens bij dames SNA

bleskensgraaf • Hoewel er meer in gezeten had, hadden de dames van volleybalvereniging SNA vooraf direct getekend voor drie punten tegen de Top 3.

De 3-2 winst op de koploper was vorige week een super goed begin van deze drieluik. Helaas had Sophie een blessure opgelopen, waardoor zij vorige week dinsdag ontbrak tegen WHV. Het werd niet de beste wedstrijd van SNA, maar toch werd er een punt gepakt.  Daarna volgde donderdagavond laat op de avond het treffen in Rotterdam met Erasmus. Sophie kon gelukkig weer meedoen, maar Erasmus bleek de sterkere ploeg. Ondanks dat SNA opnieuw een punt pakte, baalden de dames dat ze het in de vierde set niet lang genoeg vol konden houden om een vijfde set af te dwingen. Het werd 25-22 voor Erasmus. De vijf punten in de afgelopen drie wedstrijden zorgen ervoor dat SNA een plekje omhoog gaat op de ranglijst. De strijd met Forza en Vollido moet waarschijnlijk in de onderlinge duels worden beslecht voor plek 10, om zo aanspraak te maken op promotie/degradatie wedstrijden en handhaving in zicht te houden.


Dames WIK pakken set tegen koploper 

groot-ammers• De dames van volleybalvereniging WIK uit Groot-Ammers hebben koploper VCN zaterdag goed partij gegeven. Ze pakten een set, maar konden niet voorkomen dat de winst mee naar Capelle ging. In de eerste set bleek al dat er dit keer echt iets te halen viel tegen VCN. De ploeg volleybalde lekker mee met de dames uit Capelle, maar het was niet genoeg voor setwinst. VCN won met 17-25. Ook de tweede set leek verloren te gaan, maar de dames van WIK draaide het wedstrijdbeeld na een 15-20 achterstand om. VCN nam nog een time-out op een stand van 23-23, maar WIK wist deze set op karakter naar zich toe te trekken en won met 25-23. De derde en vierde set gingen verloren. Ondanks het 1-3 verlies keek WIK net als vorige week terug op een sterke wedstrijd.