• Schelluinen verloor zaterdag met 1-0 van Heukelum.
• Schelluinen verloor zaterdag met 1-0 van Heukelum. Foto: Jeroen de Bruin

Heukelum-invaller Tim Schwebke doet Schelluinen de das om

heukelum • De belangen waren groot op het hobbelige hoofdveld van sportpark De Vriezenwijk en dat was aan het spel af te zien. De wedstrijd tussen gastheer Heukelum en Schelluinen leek geen winnaar te krijgen, maar ver in blessuretijd was invaller Tim Schwebke met het enige doelpunt de gevierde man bij de thuisploeg. 

Beide teams waren geen schim ten opzichte van een week eerder. Toen Heukelum op Souburgh Alblasserdam versloeg en Schelluinen veel te sterk was voor EBOH. Behoudens het eerste kwartier was er nauwelijks iets te beleven. De sterk spelende Thomas van Iperen leverde in minuut 4 een scherpe voorzet af, maar Semih Kaplan miste de enorme kans op de openingstreffer. Schelluinen kwam met de schrik vrij. 

Een paar tellen later deed Heukelum dat, toen aan de andere kant Pascal van Delden een prima inzet van Kenny Lagendijk niet wist te verzilveren. 

Weinig effect

Geen 1-1, maar het bleef 0-0 en zelfs heel lang. Ook in de tweede helft beleefden de toeschouwers weinig plezier langs de kant. Op het ongelijke veld werd veelal, op goed geluk, de lange bal gehanteerd. De vele wissels van beide trainers Ceton en Van Gils leverden ook geen verandering in het zeer matige spelbeeld op. Totdat Tim Schwebke binnen de lijnen verscheen. "Na de nodige omzettingen, wisten wij iets meer druk op Schelluinen te zetten. Een mooie voorzet van Emre Gulpinar kon ik binnenschuiven. Lekker hoor, na mijn blessure. In de nacompetitiewedstrijd tegen Breukelen scheurde ik mijn middenpees in mijn voet en daar heb ik nog steeds last van. Een operatie was geen oplossing, nu voetbal ik met zooltjes. Maar dat is ook niet ideaal. Ik heb nog maar twee keer serieus getraind", aldus Schwebke. 

ZIjn trainer Jerome Ceton glom van oor tot oor. "Wij hadden op het eind van de wedstrijd nog de intentie om te winnen. Schelluinen niet, daar was de pijp leeg. Gelukkig hebben wij een patent op het winnen van wedstrijden tegen ploegen die bij ons in de buurt staan. Vandaag had ik ook echt het gevoel dat de goal ging vallen." 

Zijn collega Richard van Gils niet.  "Een typische 0-0 wedstrijd en met een punt had ik ook vrede gehad. Dan was het gat met Heukelum in tact gebleven, nu niet en kregen we het deksel op onze neus."

Theo Sprong