Streefkerk verliest nipt

wijk en aalburg • Op een slecht veld dolf Streefkerk het onderspit tegen Wilhelmina'26. De vroege goal van Andy van Vugt kreeg geen vervolg. Na 90 minuten stond een teleurstellende 2-1 op het scorebord. "Wij zijn kunstgras gewend, terwijl onze tegenstander wel raad wist met het hobbelige veld. Met lange ballen hoopte de thuisclub op een vervolg. In de tweede helft werden twee standaardsituaties ons fataal", baalde Streefkerk-trainer Ferry van Dijk na afloop. "Voetballend was het onvoldoende. Komende zaterdag zullen we ons moeten herpakken tegen Alblasserdam."


Welkome zege Arkel

arkel • De ploeg van Leon Elands deed wat het moest doen tegen HSSC'61 en dat was winnen. Met 3-2 zegevierden de bewoners van Schoonzigt over de Hei- en Boeicoppers. "Over de gehele wedstrijd genomen een terechte overwinning, maar we laten Heicop onnodig terug in de wedstrijd komen. De eerste 35 minuten waren heel goed, maar we belonen ons met een magere 2-1 te weinig en houden HSSC'61 in leven", zag Elands. Na de openingstreffer van Wesley Swets en de gelijkmaker, zette Nick van der Stam de 2-1 ruststand op het houten scorebord. Het opportunistische spel van de bezoekers werd beloond, maar kort na de 2-2 werd Han Dubbeldam met Arkels derde treffer de matchwinner.


SV Meerkerk wint bar slechte pot

meerkerk • "Deze wedstrijd tegen Bergambacht komt in de top-3 slechtste wedstrijden van mij als trainer van Meerkerk", wond Gert-Jan Koekkoek er geen doekjes om. "Gigantisch slecht, maar wel bijzonder knap dat we op karakter wisten te winnen." De thuisploeg ging door twee goals van Mechiel van Zessen met 2-0 de rust in. De tweede helft werd slecht gestart door de geelhemden. Na een uur spelen was de stand weer in evenwicht. Een bevlieging van Dietmer Mesker leverde alsnog de niet verdiende overwinning op.


Schelluinen haalt uit tegen EBOH

schelluinen • Tegen tien Dordtenaren boekte Schelluinen een belangrijke overwinning. Met maar liefst 5-0 werd EBOH verslagen. "Echt lekker", jubelde assistent-trainer Leon de Bruijn, die de zieke Richard van Gils verving. "Ik baalde van de wanprestatie van vorige week tegen Woudrichem. Net als tegen Wieldrecht, toen ik ook de eindverantwoording had, besloot ik vandaag veel aanvallender te voetballen. Niet inzakken, maar met het mes tussen de tanden en ze laten schrikken." En dat lukte De Bruijn. Yannick de Bondt opende de score. Het wegzenden van een EBOH-er kort voor rust, was koren op de molen voor de thuisploeg. "Het ideale scenario, daar moet je een beetje geluk bij hebben." Jordy de Groot (2x), Pascal van Delden en Stefan Walhain tekenden voor de resterende doelpunten. "Volgende week de zespuntenkraker tegen Heukelum, hopelijk  zetten we deze flow door."