• Penalty? Nee, oordeelde de scheidsrechter.
• Penalty? Nee, oordeelde de scheidsrechter. Foto: Geurt Mouthaan

SV Noordeloos brengt koploper Groot-Ammers eerste nederlaag toe

groot-ammers • Het steeds beter voetballende SV Noordeloos boekte een meer dan verdiende zege bij koploper Groot-Ammers. Op de 0-2 overwinning was helemaal niets af te dingen. 

"We hebben niets, maar dan ook helemaal niets weggegeven. Een fantastische prestatie van mijn spelers. Ze knokten voor iedere meter en hadden elke afvallende bal. Niet vreemd, dat enkele spelers kramp kregen", analyseerde SvVNoordeloos-trainer Hans Duijzer lurkend een aan welverdiend flesje bier. De geluidsboxen stonden vol aan en het was gezellig in zijn kleedlokaal. Een paar deuren verder kon je een speld horen vallen. "Mijn ploeg heeft te weinig gecreëerd en toen we op achterstand kwamen, voetbalde Noordeloos hun favoriete spelletje en dat deden ze goed. Jammer, maar dit hoort ook bij het leerproces van deze jonge groep. Je loopt weleens tegen een nederlaag aan", aldus Bertus van Schaik.
Bij de eerste balomwenteling had de thuisploeg gewaarschuwd moeten zijn. Na tien minuten liep Patrick Slijkoort de bal in het doel. Scheidsrechter Cor Gerritsen uit Zuidland was echter vergeten de voordeelregel toe te passen en kon de goal niet goedkeuren. Noordeloos bleef lekker combineren en had een duidelijk veldoverwicht. Het enige wapenfeit van de koploper was een harde poeier van Ricky Eijkelenboom op de bovenkant van het aluminium.

Onverschrokken nam Noordeloos weer het initiatief. Iets over het halfuur werd de zwakke Joey Eijkelenboom finaal voorbij gelopen door Patrick Slijkoort. Zijn voorzet werd gemist door Jesse Noorlandt, maar niet door de in de basis debuterende Kai Voormolen. "Ik kon niet meer voor mijn tegenstander komen en rekende eigenlijk op een foutje van hem. Toen hij inderdaad de bal verkeerd beoordeelde, had ik de 0-1 voor het inschieten. Heerlijk om zo mijn debuut te maken in het eerste", glom de 17-jarige jeugdspeler.
Lange tijd leek hij de matchwinner te worden. Groot-Ammers voetbalde meer tegen zichzelf dan tegen Noordeloos. Halverwege de tweede helft mocht de thuisploeg niet mopperen, toen leidsman Gerritsen het neerhalen van Slijkoort niet met een strafschop bestrafte. Groot-Ammers hield hoop op een puntje of misschien wel meer. Maar keeper Jonathan Macdaniel redde knap op een inzet van invaller Hasan Abdirahim en toen Slijkoort de 0-2 maakte, was de derby gespeeld.

Voorafgaand aan het duel was er een indrukwekkend eerbetoon aan de veel te jong overleden Ammerse vrijwilliger Eric Jerphanion.

Theo Sprong