Onderzoek naar overleden man

nieuw-lekkerland • De politie heeft maandagmiddag onderzoek gedaan naar een overleden man in Nieuw-Lekkerland. De man werd aangetroffen in een woning in de Neptunusstraat. Een ambulance kwam nog ter plaatse, maar die hulp kwam te laat. De politie heeft vervolgens een ‘plaats delict’ gemaakt. Diverse mensen van de Forensische Opsporing van de politie en een FARR-arts waren aanwezig om sporen te onderzoeken en onderzoek te doen naar de doodsoorzaak van de aangetroffen man. Met het schouwen en het doen van sporenonderzoek, hoopt de politie vast te kunnen stellen hoe de persoon is overleden.


Bestuurder met slok op raakt te water 

nieuw-lekkerland • Een inwoner van Alblasserdam raakte in de nacht van vrijdag op zaterdag met zijn bestelwagen te water bij de Zijdebrug in Nieuw-Lekkerland. Hij raakte de macht over het stuur kwijt en belandde in de sloot. Daarna ging hij lopend huiswaarts. Daar werd de Alblasserdammer opgewacht door de politie. Agenten hadden het voertuig in het water gezien en in eerste instantie het spoor van de natte voeten gevolgd. Toen dat niets opleverde, gingen ze naar het thuisadres van de eigenaar. Uit een blaastest bleek dat hij teveel gedronken had.


Paasproject Con Amore

noordeloos • Con Amore uit Noordeloos zoekt enthousiaste zangers om mee te werken aan het paasproject. Repetities zijn op 8, 15 en 22 februari en op 15, 22 en 29 maart, telkens vanaf 20.00 uur, waarna de uitvoering zal zijn in de Hervormde Kerk van Nieuwpoort op 1 april 2023. Verdere informatie en aanmelding: mvhoorne65@gmail.com.


Sing-in Nieuwland: First Love

nieuwland • Zaterdag 11 februari 2023 om 20:00 is er in het Brandpunt in Nieuwland een praiseavond onder muzikale begeleiding van de praiseband JVB Music. Dico Baars zal een bijdrage geven over het thema ‘First love’. De inloop is vanaf 19:45 uur, aanvang is om 20:00 uur. De avond duurt tot ongeveer 21:30 uur. Na afloop is de kantine open. Er is een collecte voor de onkosten. De consumpties na afloop in de kantine zijn op eigen kosten.


EHBO-cursus 

leerbroek • EHBO-vereniging Leerbroek organiseert bij voldoende belangstelling vanaf 15 februari op woensdagavond weer een cursus EHBO. Onder leiding van de kaderinstructeur leren deelnemers de kennis en vaardigheden hoe ze een slachtoffer kunnen helpen bij diverse letsels en stoornissen, inclusief reanimatie en gebruik van de AED. De cursus wordt afgesloten met een examen volgens de nieuwste richtlijnen van het Oranje Kruis. Kosten bedragen 175 euro. Mensen die aanvullend verzekerd zijn, kunnen een deel van de kosten vergoed krijgen. De cursus wordt gegeven in De Samenkomst aan het Raadhuisplein 3 in Leerbroek. Info en aanmelden: ehboleerbroek@live.nl.